Tähelepanu – saakloom liikvel!

Et mõista, miks kassid öösiti nii aktiivsed on, tasub meenutada, kust kassid põlvnevad. Teie kass, ükskõik kui rahulikult ja armsalt ta päevaajal teie süles ka ei istuks, on suguluses metsikute kiskjatega, näiteks ilvese ja leopardiga.

Täpselt nagu tema metsikud ametivennad, on teie kass aktiivne öösel ja varahommikul. See on aeg, mil saak on nende jaoks kättesaadav, seda teavad nad tänu oma instinktidele.

Emased on eriti tragid kütid ja varitsevad kõike, mis liigub: ämblikud, sipelgad, põrnikad, hiired. Mitte millelgi pole teie kodus turvaline, kui see kohtub jahimeeleolus kassiga!

Saaki otsiv kass võib joosta teil üle rinna, kui te magate, hüpata padjal, ronida mööda kardinaid. Ta võib ka lihtsalt istuda voodijalutsis ja kisada, et te üles tõuseksite ja temaga mängiksite.

Teie lemmik võib kuulda putukaid seinte taga või hiirt maja all. Õues olevad kassid võivad teie kassi küll ärgitada, kuid eeskätt järgib ta omaenese instinkte. Ta ei püüa teid hulluks ajada – ta on lihtsalt kass, olles varustatud ülitundliku kuulmisega ja võimega näha pimedas.

Mida teha, et teie kodune pimeduse kuninganna või kuningas troonilt tõugata ja teile natuke und võimal-dada?

Mängige eesmärgiga

Parim ravi on mänguteraapia, mis on läbi viidud õigel ajal iga päev. Kasulik on innustada kass mängima poolteist kuni kaks tundi enne teie magamaminekut.

Jätke meelde kassi mängureeglid: varitse, jookse, hüppa, tapa ja söö! Andke oma kassile proteiinirikas lihamaius kohe pärast mängimist. Kass vajab ainult 2–3 lusikatäit maiust, mis aitab tal mõista, et mänguring on selleks korraks täis. Seejärel saab ta taas lülituda kassielu rutiini, milleks on enda puhastamine ja magamine.

Kui tahate öösel magada, on teie eesmärk kass enne magamaminekut ära väsitada, et ta (ja teie) terve öö magaks. Kõlab lihtsalt ja see ongi lihtne, kuni omanik on järjekindel ning ei anna alla. Soovitud tulemused ei pruugi ilmneda mõne päevaga – kassil võib kuluda kümme või isegi rohkem päevi, et enda keha uue “ajatsooni” järgi ümber seada.

Lind või hiir

Üks tõhusamaid saakmänguasju on “lind” – kassiõrritaja, mis imiteerib lendavat lindu. Seda soovitavad kassidele ka loomaarstid ja kasside käitumise uurijad. “Lind” viib kassi õigesse jahimeeleollu.

Veel sobivad näiteks piiksuvad mänguhiired. Kui suudate saakloomi meenutavate mänguasjade abil kassi vaimselt ja füüsiliselt kaasa elama panna, saate varsti mõlemad häirimatus rahus öösel magada.