Ta lisas, et neid tellitakse küll pidevalt juurde ja vahetatakse hankijaid, kuid kuna nõudlus on üle Eesti uskumatult suur, on nad nende pakkumisega siiski hädas.

Ehituspood K-Rauta vaevleb sama probleemi küüsis. “Eriti nõutud on ventilaatorid, näiteks kui ühel päeval tuli neid juurde 15, olid need järgmiseks päevaks juba ostetud,” illustreeris kaupluse klienditeenindaja suvise hooaja uskumatut nõudlust.

Ka Kuressaare Novaluxi klienditeenindaja nentis, et kõige nõutumad on ventilaatorid ja puhurid, mida neil enam pole. “Kaup on totaalselt otsas ning neid pole enam isegi lootust juurde saada, kuna meie kaup tuleb Hollandist,” lisas ta.

“Nõudlus on suur ja me annaks kõik, kui kaupa juurde saaks tellida,” lõpetas ta.

Kuressaare Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid oli sunnitud kirjeldama sarnast defitsiiti.
“Ventilaatorid on otsas kogu Eestis, neid pole enam kelleltki tarnida.” Ta lisas, et hooajakaupade läbimüük on sel suvel kasvanud ligi kolmandiku võrra ning nende ostetavust on keeruline prognoosida, kuna antud valdkonnas puuduvad reeglid.

“Kunagi ei näe ette, mida seekordne suvi tuua võib. Praegu pole ei teistel ega meil kaupa võtta ning juurde on praktiliselt võimatu tellida, kuna Eestis on suvekaupade osas defitsiit ning välismaalt tellides võtab kohaletoimetamine vähemalt kuu aega ning siis on suvi juba praktiliselt läbi,” kommenteeris Erilaid kaupluste paratamatut olukorda.