Laadal oli ülekaalus suitsuliha. “Tegelikult tulime laadale rohkem suitsulihakultuuri tutvustama,” selgitas Mooska talu noorperemees Priit Veeroja, kes pakkus ehedat, suitsusaunas 40 tundi suitsutatud liha hinnaga 10 eurot kilo.

Värsket lambaliha tänavusel laadal polnud. Küll võisid aga soovijad osta värsket küülikuliha hinnaga 10 eurot kilo. Sama hinnaga sai ka väikese elus küüliku.

Kõige enam oli laadal meemüüjaid, kes pakkusid magusat kraami hinnaklassis 5.50–6.50 eurot kilo; sibulamüüjaid, kes küsisid Peipsi-äärse sibula eest 2 eurot ja Võrumaal kasvatatud sibula eest kuni 1.30 eurot kilo, lisaks kõikvõimalikke õunamüüjaid, kes küsisid ubinate eest kuni poolteist eurot kilo.

Porgandi-, kaalika-, selleri-, hapukapsa- ja kõrvitsamüüjate kõrval oli ka paar kartulipakkujat.

“Me tulime siia rohkem otsima neid, kel oleks huvi talvekartuli vastu,” rääkis Mardimäe ökotalu peretütar Maarja Uibokand. Mahekartulid olid tal müügis hinnaga 40 senti kilo.

Muuseas, Võru Maksimarketis maksab mahekartuli kilo 60 senti.

Selge hinnavahe marketi ja laada hindade osas oli ka
Taarapõllu talu mahladel ja siirupitel. Laadal maksid need 3.80 ja 4 eurot, marketis aga 5.02 ja 6.08.

Laadal pakuti ka tee- ja maitseainesegusid. Pakk maksis euro. Oma koht oli laadal ka kodustel küpsetistel ja leival. Koogid ja saiakesed maksid 0.45 kuni 3.50 eurot ning leib vastavalt suurusele 2.50 kuni 6 eurot päts.

Kõige kallimalt läks kaubaks kitsejuust, mille kilohind ulatus lausa 20 euroni.

“Aga kes on öelnud, et hea asi peab odav olema?” esitas eurosaadik Padar lõpetuseks retoorilise küsimuse.