Kevadiselt värske umbrohi kõlbab ka toidulauale
"Naadi, nõgese ja võilille kasutamine toidus on muutunud üha populaarsemaks, võib isegi öelda, et umbrohukulinaariast on saanud omamoodi moeasi," nendib Mooste toiduklubi üks eestvedajaid Evelyn Müürsepp portaalis Polvamaa.ee.
"Mitte ainult kokaraamatutes, vaid ka ajakirjanduses - Maakodust Äripäevani - ilmuvad võluvate piltidega illustreeritud retseptid küll naadimuffinitest, küll karulaugupestost. Pealinna peenemad restoranidki lisavad umbrohuga toite oma menüüsse," tõi Müürsepp näiteid.
Neljapäeval, 17. mail kell 18 on kõik uudishimulikud taas oodatud Mooste toiduklubisse, kus seekord katsetatakse umbrohu-retseptidega. Lehekuine tToiduklubi tunneb aga huvi, kas ja kuidas kasutavad toidutegemises metsikuid taimi ja umbrohtusid Mooste kandi kokad.
"Kui võtate kaasa enda valmistatud umbrohutoidu, on sissepääs klubisse teile vaba," julgustas Müürsepp. Kõik huvilised, kel pole mahti sel päeval vaaritada, on aga samuti teretulnud, tasudes ühekordse klubimaksu 3 eurot ja 50 senti.
Mooste ToiduKlubi alustas 4. märtsil 2010. aastal. Klubi eesmärk on laiendada arusaamasid toidust - mida me sööme ja kuidas. Klubi soovib oma tegevusega kaardistada kohalikku toidutootmist ja kasutada klubi toiduvalmistamises niipalju kohalikku päritolu toiduaineid kui võimalik.