Neile, kes eelistavad vee asemel juua värsket mahla, on müügil abivalmid mahlapressid. Tsitrusviljade presse on nii lihtsamaid kui peenemaid, hinnad algavad 200 kroonist ja jõuavad 2700 kroonini.

Lisaks on võimalik soetada ka mahlapress, millega saab porgandi, kapsa või õuna vitamiinirikkaks joogiks muuta. Odavamate mahlapresside puhul tuleb puu- või köögivili enne mahlaks tegemist väiksemateks tükkideks lõigata. Kallimate presside puhul võib kas või terve õuna korraga masinasse panna. Nende presside võimsus on suurem.

Kuid müüjad hoiatavad, et väiksed mahlapressid ei ole mõeldud ämbrite viisi mahla tegemiseks. Hinnad algavad 400st ja jõuavad paari tuhande kroonini.

Värske kohv

Paljud inimesed ei kujuta oma elu ette ilma hommikuse turgutava kuuma kohvita. Tavapärase kohvimasina või presskannu kõrval on aina rohkemates kodudes leidnud koha espressomasin. Ühe nupulevajutusega valmib kiiresti värske, filtreeritud veega ja äsjajahvatatud ubadest kohv. Selliste masinate hinnad algavad PlussMiinus Elektroonikas 7000 kroonist, kuid näiteks seriaalis "Kodu keset linna" nähtud espressomasin maksab 32 000 krooni.

Lahjema kohvijoogi eelistajatele on pakkuda piimavahustaja, millega saab ka kodus latte-kohvi jaoks piima vahule ajada.

Smuuti- ja kokteilisõbrad leiavad poest igas suuruses blendereid, millega saab nii jääd purustada kui ka mõnusaid tervislikke jooke segada. Laste lemmikuks on kindlasti mahlast ja jäätisest jäätisekokteilid, aga hommikul on mõnus rüübata ka tervislikke puuvilja- ja piimakokteile või smuutisid, millele on lisatud lusikatäis kliisid või kaerahelbeid.

Blenderite hinnad jäävad 500 ja 2000 krooni vahele. Kallimate masinate kiirus on reguleeritav ja jook valmib klaaskannus.

Lisaks jookidele saab blenderis valmistada püreesuppe ja imikutele köögiviljapüreesid. Püree valmistamiseks võib soetada ka saumikseri, pakutakse nii juhtmega kui ka käepärast, laadimisalusel laetavat juhtmeta mudelit.

Kaupluseriiulitel troonib laias valikus kõhukaid leivaküpsetajaid. Ave Pungari sõnul ei olnud veel mõni aeg tagasi need masinad nii tuntud kui praegu. Elektriliste pagarite hinnad jäävad 1200 krooni ringi. Leivaküpsetajasse tuleb perenaisel vaid juhise kohaselt jahu ja muud vajalikud toiduained sisse panna ning sobiv programm valida. Masin segab, kergitab ja küpsetab ise. Kusjuures saia või leiba võib lasta teha kolme krõbedusastmega ja taimeriga programmi valimisel üllatab masin omanikke hommikul äsjavalminud leiva või saiaga.

"Värske saia lõhn ja soe sai, mis siit tuleb - see elamus on niivõrd hea!" õhkab Ave Pungar.

Soojad võileivad

Hommikul on väga mõnus valmistada ka sooje topeltvõileibu - selleks on olemas võileivagrillid. Sinna võib kahe leiva- või saiaviilu vahele panna kas soolast või magusat täidist.

Poeriiulitel ootavad ostjaid ka vahvlimasinad, millega saab küpsetada nii kohevaid ja pakse kui ka õhukesi ja krõbedaid vahvleid.

Vahvlimasinad maksavad 200 krooni ringis. Tuhande krooni eest saab kolm ühes ehk vahetatavate plaatidega masina, millega on võimalik vorste või liha grillida, teha kuumi võileibu ja küpsetada vahvleid.