Vastab Tiina Paasik

Loomulikult sobib ka mineraalmuld. Aiast võetud mulda sõeluge kindlasti, et potti ei satuks umbrohujuuri ja -seemneid, vihmausse ning kahjurite vastseid (eriti ohtlikud on naksurlased). Sõelumiseks on mugav kasutada plastkasti, mille põhjas augud. Mullale võib lisada pestud liiva, et see muutuks sõredamaks.

Aiamuld vajab kastmisel suuremat tähelepanu, sest kipub kiiresti kuivama. Ajatatavad taimed vajavad ühtlast parasniisket mulda.
Aiast võetud mullal laske toas soojeneda, ajatusmaterjali ärge külma mulda pange.

Muidugi saab kasutada ka toalillemulda. See peab olema nõrgalt happeline või neutraalne. Pakendil on mulla pH alati ära märgitud.

Parem on kasutada väiksemaid juurikaid. Juba sügisel tasub sorteerida ajatamiseks sobivad juurikad eraldi. Neile jätke keskmised lehekesed alles, siis hakkavad need potis kohe kiiresti arenema.

Kuna ajatamisel jääb taimede kasvuaeg lühikeseks (kulub umbes kuu ja mõni päev peale), ei vaja nad lisaväetist. Kasvusubstraadis olevatest toitainetest piisab täiesti. Kui kasutate aiamulda, võib potti enne istutamist lisada mõne graanuli kanakakat.