- Päikesekiirgus rikub juuste struktuuri, muutes need hapraks ja juukseotsad kergesti lõhenevaks. Kasutage UV-filtriga šampoone ja palsameid.

- Kuumus teeb juuksed kuivaks, tuule mõjul kaotavad need elastsust. Kasutage pehmeid šampoone, mis seovad niiskust ja takistavad sellega juustel ülemäära kuivada.

- Pöörake tähelepanu veele, millega juukseid pesete. Kui see on väga kare ja sisaldab hulgaliselt soolasid, kasutage peapesuks keedetud vett, millele lisage veidi soodat ja paar tilka sidrunimahla.

- Pea pestud, kandke juustele 3-5 minutiks niisutav mask, mis annab neile läike ja elastsuse, tugevdab neid ning taastab nende loomuliku niiskuse.

- Et juuksed alluksid hooldusele, kasutage palsamit ja maske. Need avaldavad tundlikule peanahale niisutavat mõju. Võtke 2 klaasi keedetud vett, 1 sl kuivatatud nõgeselehti, salveid, rosmariini ja 1 tilk lavendliõli. Saadud segule võite lisada ka ühe tilga teepuuõli. Valage see kõik roostevabasse kastrulisse, ajage keema ning laske siis öö läbi tõmmata. Kurnake saadud mass ja loputage sellega juukseid.

- Kuivadele ja habrastele juustele sobib järgnev retsept. Võtke 1 sl želatiini, 1 klaas puhast vett, 1 tl naturaalset õunaäädikat, 2 tilka jasmiini-, salvei- ja rosmariiniõli. Lahustage želatiin vees, lisage õunaäädikas ja õlid. Segatud mass hõõruge peanahka ning hoidke seda 5-10 minutit. Siis loputage puhta veega. Tehke seda protseduuri kord nädalas.

- Pärast suplust meres loputage juuksed üle mageda veega.

- Suveajal on üldse hea minna üle kuivadele juustele mõeldud šampoonidele. Need aitavad juustest ja peanahalt eemaldada soolasid, mis on sinna jäänud suplusest meres.

- Banaan on teie juustele väga kasulik. Segage 1 värske banaan 30 g oliiviõliga, määrige segu juustele, katke pea. Peske 15 minuti pärast šampooniga maha.

- Räni nimetatakse ilu elemendiks, eriti vajalik on see juustele. Räni leidub rohkesti rohelises pipras.

- Kasutage suvel juuste ja peanaha kaitseks mõeldud geele ja palsameid. Enne randa minekut kandke juustele, mis on veel pesemise järel niisked, kaitsevahendit.

- Võite valmistada maski, mis vabastab kõõmast ja rahustab ärritunud peanahka. Valage 4 sl teelehti üle 300 ml keeva veega, laske 2 tundi tõmmata, kurnake. Hõõruge tõmmist pärast pesu juustesse.

- Kui soovite, et teie värvitud juuksed säilitaksid suvel oma värvi, talitage järgmiselt.

- Värvige juukseid vähemalt poolteist nädalat enne puhkusele jäämist - selle aja vältel värvipigmendid stabiliseeruvad ja juuksestruktuur taastub.

- Kasutage spetsiaalset vahendit juuksevärvi kaitseks päikese eest.

- Kaitske juukseid tugeva päikesekiirguse eest kerge kübara, mütsi või rätikuga.

- Kuivatage juukseid fööniga nii harva kui võimalik, sest kuum õhk rikub juuste struktuuri.

Ajakirjast Woman & Home refereerinud ENE JÄRV