Esimene samm:

Pöörduda kohaliku omavalitsuse poole kirjaliku nõusoleku saamiseks - küttesüsteemi muutmine/vahetamine on Ehitusseaduse mõistes tehnosüsteemi muutmine või tehnosüsteemi asendamine, mis nõuab kohaliku omavalitsuse kirjalikku nõusolekut.

Kirjaliku nõusoleku saamiseks tuleb koostada ehitusprojekt (küttesüsteemi projekt) ja see (küttesüsteemi projekt) tuleb kirjalikult heaks kiita päästeasutusega (tegemist on olukorraga, kus hoonel on olemas kasutusluba, kuid on tekkinud vajadus muuta/vahetada hoone või hoone osa küttesüsteem või küttesüsteemi osa).

Teine samm:

Pöörduda kohaliku omavalitsuse poole kasutusloa saamiseks – siis ehitatud/paigaldatud küttesüsteemi kasutamiseks, peab olema kohaliku omavalituse poolt väljastatud kasutusluba. Kasutusloa võib väljastada, kui päästeasutus on selle kirjalikult heaks kiitnud.
Päästeasutuse heakskiidu saamiseks on lisaks ehitatud/paigaldatud küttesüsteemi ülevaatusele vajalik esitada ka järgmised dokumendid:
• päästeasutuse heakskiiduga ehitusprojekt (küttesüsteemi projekt);
• küttesüsteemi komponentide (kütteseade, korsten) vastavusdeklaratsioonid;
• küttesüsteemi teostusjoonised (nt korstna teostus, kamina paigaldus vms);
• küttesüsteemi kasutamis- ja hooldusjuhend.

Pikemalt saab selle kohta lugeda päästeameti kodulehel olevast juhendist „Küttesüsteemide ehitamine“ 
Tahkekütusel töötava kütteseadme, korstna ja ühenduslõõri võib majandustegevusena ehitada või paigaldada pottsepp, kellel on pottsepa kutsetunnistus. Kutsetunnistuse kehtivust tuleb enne töö tellimist kindlasti kontrollida Kutsekoja kodulehel (www.kutsekoda.ee). Pottseppade kontakte on võimalik leida lehelt www.pottsepad.ee