16.11.2015, 17:05
Kuidas teha maailma parimat lihamarinaadi
Parima marinaadi jaoks piisab kolmest lihtsast kuid olulisest komponendist - hape, rasv ja vürtsid.
FOTO:
Hape on vajalik liha pehmeks tegemiseks ning annab maitsele põhja, rasv lisab maitset, säilitab mahlasust ning pruunistab.
Vaja läheb:
0,8 dl sojakastet
0,8 dl värskeltpressitud sidrunimahla
0,6 dl Worcestershire kastet
1,2 dl oliivõli
0,5–1 spl küüslaugupulbrit
3 spl kuivatatud basiilikut
0,5–1 spl kuivatatud peterselli
1 tl valget pipart
0,25 tl tugevat tšillikastet
1 tl kuivatatud küüslauku
Sega sojakaste, oliiviõli, sidrunimahl, Worcestershire kaste, küüslaugupulber, basiilik, petersell ja pipar blenderis. Lisa tšillikaste ja kuivatatud küüslauk. Sega blenderis 30 sekundit.
Vala marinaad lihale ning hoai liha selle skuni kaheksa tundi. Küpseta vastavalt soovile ja liha tüübile.