Üks võimalus on laenu maksetähtaja pikendamine ehk maksepuhkuse võtmine, kuid see võib olla vaid ajutine leevendus olukorrale. Maksepuhkust saab võtta üldjuhul kuni 30 päeva. Tuleb silmas pidada, et maksepuhkus on tasuline teenus ning seda ei saa kasutada kaks kuud järjest. Samuti ei saa maksepuhkust võtta, kui osamakse on hilinenud.

Enne maksepuhkuse võtmist tuleks läbi mõelda, kas edaspidi on võimalik osamakseid õigeaegselt tasuda, et ära hoida suurematesse makseraskustesse langemist. Siinkohal on abiks võlanõustaja, kes aitab koostada eelarve, et klient saaks ülevaate oma kulutustest.

Laenu võttes tasub aga alati seda otsust igakülgselt kaaluda ja täpselt laenupakkuja tingimused üle lugeda, intresside suurus kodulehel oleva kalkulaatoriga täpselt järele uurida. Kui aga siiski jääb midagi selgusetuks, tasub kindlasti pöörduda laenu andva asutuse spetsialistide poole, kes aitavad selgitada erinevaid laenu võtmisega kaasnevaid kohustusi.

Samas näitab Maailmapanga värske uurimus, et eestlaste finantskirjaoskuse üle väga nuriseda ei saa – 150 uuritud riigi seas olime 18. kohal.