Mida jämedam ühenduskaabel, seda kvaliteetsem on saadav signaal

Kodukinokeskuse ühendused ehk liidesed võib jagada kolmeks:

- Heli edastamiseks. Analoog-audiosignaali edastamiseks kasutatakse enamasti punase/valge märgistusega RCA-pistikutega koksiaalkaablit (1). Selle abil ühinevad peaaegu kõik vanemad kodused helitehnikaseadmed, näiteks kassettmakk ja vinüülplaadimängija. Digitaalse audiosignaali jaoks (näiteks CD-mängija, DVD-salvestaja, digiboks) kasutatakse aga digitaalset koksiaalkaablit (2) või optilist kaablit (3, tuntud ka nime all Toslink).

- Pildi edastamiseks. Kõige soodsama, aga ka kõige kesisema pildikvaliteedi saab, kasutades ühe RCA-pistikuga (4, enamasti kollast värvi) koksiaalkaablit (liitvideo ehk komposiitvideo kaabel), kus kõik värvid edastatakse mööda ühte kaablit. Enamasti on selline kaabel seotud ka RCA-audio soontega, moodustades ühtse kaabli, mida kutsutakse komposiitkaabliks (5). Seda lahendust kasutatakse peamiselt videomakkide juures. Hulga parema pildikvaliteedi tagavad komponentkaablid (6), kus värvi- ja sünkrosignaalid on üksteisest eraldatud (tähistatud Y:Pb:Pr).

- Heli ja pildi edastamiseks. Universaalsemate liideste, nagu SCART (7),
s-video (8) ning HDMI (9) puhul oleneb väga palju konkreetsest seadmest ja ühenduskaablist. Enamasti toetavad need liidesed/kaablid nii heli- kui ka pildiedastust. Aga võimalusi ühendamiseks (ja ühendamata jätmiseks) on mitmeid. Kindlasti parim valik neist oleks HDMI, mis võimaldab ühe kaabli/liidese kaudu edastada kõrglahutusega pilti ja täisdigitaalset heli. Aga ka siin tuleb tähele panna erinevaid HDMI versioone. Ühenduskaablite puhul võiks meelde jätta rusikareegli, et mida jämedam see on, seda kvaliteetsem on saadav signaal. Samuti mida pikem on ühenduskaabel, seda tõenäolisemalt tekivad signaalis häired ja pilt/heli muutub ebakvaliteetsemaks.