Kuidas välismaa maasikad meile jõuavad?

 (5)
Maasika hinnad keskturul 2014
Foto: Martin Dremljuga

Kuidas küll Itaalia, Kreeka ja Hispaania maasikad nii ahvatlevad välja näevad? Selgub, et isuäratava välimuse võlusõna on temperatuur.

"Ütleme nii, et maasikate korjamise ja käitlemise võlusõna on temperatuur. See tähendab, et pärast korjamist jahutatakse nad +2 kraadi juurde ja juba järgmisel päeval hakatakse neid mööda maailma laiali vedama. Kui temperatuur kõigub minimaalselt, siis seisab maasikas hästi," räägib Viljade Maailma müügijuht Maimu Jaanus.

Kui kaua maasikas aga +2 kraadi juures atraktiivsena säilib, sõltub palju sordist ja korjamise ajast.

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest.

Maaleht maksab igal kuul ühele tellijale Eesti keskmist palka ja nii 12 kuud järjest.
Telli Maaleht ja osale tellijapalga loosimises!
Vaata lähemalt >

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare