13.09.2011, 16:46
Kuidas valmistada häid ahjukartuleid
Maitsva ahjukartuli saamise kõige olulisem eeldus on kuum ahi.
FOTO:
Maitsva ahjukartuli saab järgmiselt: mugulad koorida, pesta, lasta pisut taheneda või kuivatada rätikuga ja lõigata sektoriteks.
Sobivad suuremad ja pikergused mugulad.
Ahjupannile (küpsetuspaberile) panna õhuke kiht toiduõli.
Kartulid maitsestada soolaga, soovi korral ka köömnetega või muu maitseainega.
Ahju panemisel peab ahi olema kuum 230-250 kraadi.
Küpsetada samas kuumuses 20-30 mkinutit kuni kartul on pehme ja kuldpruun.
Kui mugulad tõmbuvad pealt liiga tumedaks ja kartul ei ole veel pehme, siis võib temperatuuri alandada või panni allapoole tõsta.
Allikas: Eesti Maaviljeluse Instituut EVIKA