Ameti peadirektori Ago Pärteli sõnul võib nii soolikaid kui ka verd müüa, küsimus on pigem selles, kas on piisavalt turgu.

Ta soovitab vorstiteo sooviga inimesel pöörduda lähima tapamaja poole.

“Rakvere kasutab kõik sooled oma verivorstide tootmiseks ja kahjuks tõesti sooli ei müü,” vastab AS Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke.

AS Atria Eesti müügidirektor Margus Masing ütleb, et soolikate asemel tuleks kasutada väljendit naturaalsooled.

“Tegelikult lihatööstused neid ei müü, vähemalt Atria mitte,” lisab Margus Masing. “Sama kehtib ka toiduvere kohta. Müüme seda ainult tööstustele ja kogused on tonnides.”

Küll aga soovitab ta ühendust võtta naturaalsooli vahendavate ettevõtetega. Sealt ostavad ka lihatööstused.

Thomeko Eesti OÜ pakub nii naturaalseid sea- kui ka lambasooli. Ainult et koduseks vorstiteoks on kogus liiga suur – üks tünnitäis ehk ligi 25 km sooli.

Muidugi on võimalus teha kaupa ka turumüüjatega. Näiteks Tartu turul selgus, et kotike sooltega oli leti all täitsa olemas, kuna üks ostja oli tellinud.

Lahke müüja sõnul on kokkuleppel võimalik saada nii sooli kui ka verd, mis seatapu korral kõrvale pannakse.

Sooli pakuti ka Tallinnas Balti jaama turul.