Pääsukesemärgi abil saavad tarbijad väärtuslikku infot, et lisaks toote kõrgele kvaliteedile on selle valmistamisel kasutatud põhitooraine kodumaist päritolu. Eesti toorainest valmistatud toit on kõige värskem, harjumuspärasem ja usaldusväärsem. Kodumaisest toorainest valmistatud toidu eelistamine annab tööd meie oma põllumeestele,“ lisas Sõrmus.

Toidukvaliteedi eksperdid hindasid märgi kandmise õigust taotlevaid tooteid pimetestil kuues tooterühmas. Märgi kandmise õiguse saab nii laboratoorse kui sensoorse hindamise edukalt läbinud toode. Toodete sensoorsel hindamisel on põhirõhk maitsel, lisaks maitsele hindavad eksperdid ka toodete välimust, konsistentsi ja lõhna.

Lisaks uute toodete hindamisele kontrollisid toidueksperdid juba varasemast märki kandva 28 toote kvaliteeti, mille käigus tuvastati vaid kahel tootel puudused, mis tuleb ettevõtetel kõrvaldada, vastasel korral tooted kvaliteedimärki enam kanda ei tohi.

Eelmisel aastal avaldatud TNS EMORi uuringu kohaselt on pääsukesemärk Eesti tuntuim toidumärgis, mida teab 87% Eesti tarbijatest. Toote kõrgele kvaliteedile ja kodumaisele päritolule viitav Tunnustatud Eesti Maitse märk antakse tootele, mille põhitooraine on 100% eestimaine ning mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Pääsukesemärki kandvate toodete valmistamiseks kasutatud tooraine päritolu kontrollitakse jooksvalt ka ettevõtetes kohapeal.

Toote kõrgele kvaliteedile viitav Tunnustatud Maitse märk antakse Euroopa Liidus toodetud tootele, mis läbib edukalt laboratoorse ja sensoorse hindamise. Toote valmistamisel kasutatud tooraine päritolu ristikumärgi puhul ei kontrollita.