Lihatööstur: meie elukeskkond on kordades kantserogeensem kui vorstike
"Mindhuvitab, milliseid tooteid on maailma terviseorganisatsioon uurinud ja kes on need inimesed, keda on uuritud. Kas nad on hommikust õhtuni ainult suitsuvorsti söönud?" küsib Rannarootsi Lihatööstuse arendusjuht Peep Rahuoja viidates, et võrrandis on nii palju tundmatuid, et selle põhjal lihatooteid soolevähiga seostada tundub praegu küll põhjendamatu.
Peep Rahuoja sõnul on viimase kolmekümne aastaga toimunud liha töötlemises tervislikkuse suunas väga suur hüpe, kirjutab Õhtuleht. "Kui nõukogude ajal kasutati väga palju naturaalsuitsu ahjusid, kus vorstid-singid rippusid suitsu sees tunde, siis kaasaegsetes ahjudes kasutatakse veefiltreid ja vedelsuitsu. Näiteks viinerit suitsutatakse läbi vee 10-15 minutit," räägib ta lisades, et veefilter vähendab suitsus tõrva, sealhulgas ka vähitekitajateks peetud polütsükliliste aromaatsete süsivesinike kontsentratsiooni.