Selle süüteroosi valmistamiseks on vaja tühja paberimassist (papist) pressitud munakarpi või -resti ja küünlarasva.

Töövahenditeks on head pika lõiketeraga köögikäärid, väiksemõõduline keedunõu ja näpitsad.

1. Murdke munakarbi kaas küljest ja lõigake karp üksikuteks “pesadeks”.

2. Lõigake karbikaas pikuti ribadeks.

3. Keerake riba näpu vahel rulli ja suruge tihedalt pessa.

4. Kui mõni pesa lõikamisel servast rebeneb, siis tasandage see väiksemate kääridega üle lõigates.

Tihedama täidisõiega roosi saate, kui surute kaks pesa ülestikku kokku. Pealmiseks kihiks sobib just silutud servadega väiksem pesa, millele võite veel pappriba rulli sisse toppida.

Kui roosid valmis vormitud, on aeg nad küünlarasvaga katta.

Tihti leidub majapidamises poolikuid tolmu koguvaid värvilisi küünlajuppe, ka lõhnaküünla jääke, või on mõni pikk küünal murdunud, mille killukesi taht koos hoiab. Mõnikord kuumenevad ja kaarduvad pikad lähestikku asetatud küünlad, nii et neid valgustamiseks enam kasutada ei saa.

Teeküünlad ei põle tavaliselt päris lõpuni, taht kustub ja topsi serva hangub rasvarant. Mõnikord on see õhuke, aga vahel päris paks. Niisugust rasvajääki on kerge õhukesest plekk-kestast välja pigistada ja kokku koguda.

Kokku otsitud mitmekesine küünlajääk purustage ja pange keeva veega väiksesse potti sulama. Hoidke nõrgas kuumuses, kuni küünlarasv on vedelana veepinnale tõusnud. Siis võtke valmis vormitud roos näpitsate vahele ja kastke korraks vette, valage vesi välja ning asetage paberiga kaetud kandikule või pappalusele tahenema.

Kui mitmekihiline roos näpitsate vahelt välja pudeneb ja pappribast sisu või üks pesa teisest välja kukub, pole häda midagi. Suruge need veel soojad detailid oma kohale tagasi. Hangudes seob küünlarasv kõik osad tugevasti kinni.

Pärast kuivatamist korrake veel kord rooside katmist vedela küünlarasvaga.

Valmis süüteroose võite kinkida üksikult või pakiviisi. Nagu nimigi ütleb, on nendega hea lõket süüdata, ahju või kaminasse tuld teha.