Mul on kaks head nippi.

1. Kehale - pigista sildrunist mahla ja hõõru nahka. Toimib ja ei mingit keemiat, ka hea lõhn

2. Kogu seltskonnale. Väga hästi toimib ka kohvi põletamine, mida kasutatakse Aafrikas putukate peletamiseks. Taldrikule panna kohvipuru, foolium alla või mittepõleva aluse peale, moodusta kohvist väike hunnik- vulkaan ja pane põlema. See hakkab hõõguma ja on hea aroomiga, ülitõhus, ei keemiat ja lihtne. Kuigi kohvi kallis, saab paari peotäiega õhtu jooksul hakkama ja tuleb soodsam kui Off vms.

Mari


Kunagi kui sääse vastu mürk puudus, siis tõmmati seltskonnas tikku. Kes väiksema tiku sai, see pidi end riidest lahti koorima ja istuma seltskonnast mõni meeter eemal.

Marko


Olen aastaid kasutanud Diffusili ja seda nii Soomaal, Alam-Pedjal, Matsalus jm. Olemas ka riiete variant ja eraldi lastele. Mõju väga pikaaegne ja tõhus, vähendab seda vaid tugev higistamine (palavus, töö tegemine). Parim on see, et aitab ka parmude vastu väga efektiivselt ja vist ka puukide. Vähemalt pole mul loodusest tulles ammu puuke kallal olnud.

Neeme


Väga lihtne lahendus: ventilaator

Kui on, siis ka kaks tk, teine teiselt poolt. Korra läksin kodutarvete poodi, küsisin müüjalt: "Palun sääsetõrjevahendit.".

Müüjal läks lambike kuklas põlema kui osutasin ventilaatorite poole.

Peeter


Mina sain targemaks selle lehe kaudu http://www.bioneer.ee/eluviis/tarbimine/aid-8238/Looduslikud-s%C3%A4%C3%A4sepeletajad-%E2%80%93-odavad-ja-ohutud- ja kodus õhtuti olen määrinud akna ääred teepuu õli lapikesega :) sääsed hoiavad ilusti eemale, pole tuppa enam tahtnud trügida.

Annika


Kuna olen ise naturaalse ja loodusliku poolt, siis kasutan lavendliõli. Seda ei pea palju panema: kaelale 1 tilk, kummagi jala pahk luudele ja põlve õndlale ning küünsrnukkidele :) Aitab päris hästi.

Katri


Naat aitab - võib hõõruda naadimahla kätele, jalgadele ja kes viitsib võib punuda naadipärja pähe.

Angelika


Lahtise akna puhul panna aknalauale topsidesse veidi äädikat, siis ei tule tuppa.

Aitab ka nelgiõliga enda määrimine.

Marjo


Mulle meeldis selles bioneeri lingis eriti see soovitus: võid sääski ära petta ka higise sokiga, asetades selle endast kaugemale.

Kristel


Aasta tagasi sai ära proovitud kõiksugu variante. Aga enamik on ikka tagajärgede leevendus. Meedias on läbi käinud erinevaid soovitusi - kasutage teravaid lõhnaõlisid, määrige end eeterlike õlidega, riietuge punasesse, kasutage suitsuspiraale, riputage enda lähedale higiseid tööriideid, lülitage elektripistikusse sääsepeleti, pange lauale vastava seguga õlilamp, kasutage erinevaid (loe: hirmuskoledajubeda lõhnaga) sääsetõrje spreisid. Huh, said needki läbi proovitud...

Igasugu soovitatud variandid Autan, Plix, Off, jne, jne, jne. Ei sobinud miski. Lõpuks leidsin perele apteegist Diffusili. Kogu pere kasutab helerohelist lastele mõeldud varianti, mis sobib ka allergikutele ( meil kolm astmaatikut kodus ) lõhna poolest. Toimib uskumatult pikka aega - 3 tundi on vähemalt mureta. Diffusili on ekstra parmudele (sinine pudel), puukidele (tumeroheline ), sääskedele (punane) ja laste variant (heleroheline).

Ma olen enam kui kindel, et oleneb väga palju inimesest, tema keha lõhnadest (mida päeva jooksul süüakse - juuakse) ja sääsetõrje vahendi sobivusest samuti. Meie oleme rahul Diffusiliga ja soovitame soojalt kõigil seda kasutada. Olen samuti looduse suur sõber ja austaja, kuid pole end mõtet petta ei eeterlike õlide ega higiste sokkidega, need ei aita, kulla kaaslased ;) Soovin kõigile sääsevaba suve!!!

Jana


Siiani olen Offi kasutanud ja mulle see aitab. Samuti on oluline riietus. Olen kuulnud head ka Diffusili kohta, aga ise veel proovinud ei ole.

Gerly


Eelmisel suvel proovisin lavendliõli toimet sääse ja puugipeletajana - toimis. Segasin lavendliõli beebiõliga. Meeldiva värske lõhnaga segu sai ja sääsed hoidsid mitmeid tunde minust eemale. Puugid samuti.

Kylle