Singi valmistamiseks kasutatakse väga haruldast Manchado de Jabugo tõugu sigu, keda kasvatab kogu maailmas vaid üks farmer - katalaan Eduardo Donato.

Aastas müüb Donato 80 kintsu, sest sigu on nii vähe. Tema karjas on vaid umbes 100 Manchado de Jabugo tõugu siga ning nende kintsud on seetõttu väga eksklusiivne kaup.

Farmer ise oma toodetud sinki kõige kallimaks nimetada ei taha, pigem eelistab ta väljendit "kõige väärtuslikum". Sest see, mis kliendi suhu jõuab, on aastatepikkuse kannatlikkuse, kire ja naudingu tulemus.

Oma sigu peab Eduardo Donato täiesti mahedalt, nad käivad õues vabalt ringi ning söövad seda, mida maast leiavad, kirjutab portaal The Local.

Kui tavaliselt on siga tapmiseks küps 14-18 kuu vanuselt, siis Donato laseb neil ringi joosta koguni kolm aastat, et saavutada optimaalne suurus. Väga vähestel farmeritel on kannatust nii kaua oodata.

Pärast sea tapmist tuleb aga veelgi kauem kannatada, enne kui sink täiesti valmis saab - tervelt kuus aastat.

Kokku kestab teekond põrsa sünnist singi lahtilõikamiseni umbes kümme aastat.

Kuid hiljuti tabas hispaanlasi šokk: nende peaaegu et rahvustoit võib Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel põhjustada vähki.