Algul oligi plaan teha gluteeni- ja piimavaba kohvik, kuid kuna ühendust võtsid paljud liha- ja kalaallergiaga inimesed, otsustati pakkuda toitu, mis sobib paljude allergiatega inimestele. Näiteks pähkleid nad kasutavad, kuid pähkliallergia puhul on valida ka rida sobivaid toite.

Selleks, et pakkuda kundedele tuttavaid maitseid, on välja mõeldud tuttavate toitude taimsed variandid. Näiteks tavapäraselt beseest ja vahukoorest koosnev Pavlova kook ei sisalda kumbagi, olles valmistatud ainult taimsest toorainest. Maitse on aga nagu originaalil, nii et selle koostist ei oskaks arvatagi.

„Ma ei ole tahtnud liiga erilisi asju teha, tahan näidata, et ka allergiaga on võimalik hästi süüa,“ selgitas Agnes Astel. „Kuna tooraine on kallim on ka menüü tavapärasest natuke kallim.“

Kuu aega lahti olnud kohviku seni kõige popimad toidud on värsked, frittimata kevadrullid ja karjuse pirukas, mis koosneb mandlipiimaga kartulipüreest, mis on kihiti läätse-šampinjoniseguga ja enne küpsetamist üle riputatud taimse juustuga.

„Katsetame iga päev uusi asju ja suvel tahaks menüüd uuendada,“ rääkis juhataja plaanidest. Lisaks on tal soov teha koostööd Tartu ümbruses kartuli- ja köögiviljakasvatajatega, et nende käest toorainet osta.