Esimeseks valis Maalehe toimetus Felixi perekurgi, millele järgnesid Rimi, Lorado ja Greenhouse'i marineeritud kurgid.

1. Salvesti marineeritud kurk. Päritolumaa: Ungari

Hapukurgi test Maalehe toimetuses

Hinnangud: hapukas kuidagi; täiesti maitsetu; tavaline eesti hapukurgi maitse; mahe ja kõige vähem äädikane, kergelt krõmpsuv; vürtsikas.

2. Põltsamaa kodune marineeritud kurk. Päritolumaa: Eesti

Hapukurgi test Maalehe toimetuses

Hinnangud: pisut liiga magus, kopitanud maitse; äädikat liiga palju.

3. Felixi Perekurk. Päritolumaa: Eesti

Hapukurgi test Maalehe toimetuses

Hinnangud: tore krõmps, aga magus; hea magus ja krõmps; kergelt piprane ja meeldivalt sinepine, aga siiski liiga magus; kõik maitsed on tasakaalus, parajalt vürtsikas. Parim kurgivalikust!

4. Lutik marineeritud kurk. Päritolumaa: Vietnam

Hapukurgi test Maalehe toimetuses

Hinnangud: liiga pehme ja löts; toredalt vürtsikas, aga nätske; liiga magus ja pehme; üliäädikane, samas mõnusalt piprane; täiesti mööda kurk.

5. KOK marineeritud kurk. Päritolumaa Vietnam

Hapukurgi test Maalehe toimetuses

Hinnangud: mingi lödi, mage ja maitsetu; mädarõika maitse domineerib; pehme ja lahja; pehme - selline ei tohiks üks marineeritud kurk olla; liiga piprane; mittemidagiütlev maitse.

6. Greenhouse'i marineeritud kurgid. Päritolumaa: Ungari

Hapukurgi test Maalehe toimetuses

Hinnangud: toredad väikesed kurgid, aga liiga äädikased; terava maitsega, vähe krõmps; pipart liiga palju magus ja krõmps; väga hea krõmpsuga, parajalt piprane; krõmps ja päris hea.

7. Maakodu kornišonid. Päritolumaa: Vietnam

Hapukurgi test Maalehe toimetuses

Hinnangud: lödi ja maitsetu; kui keldrist sellise purgi tooks, ütleksin, et kurgitegu on halvasti välja tulnud; mingi veider kõrvalmaitse, pisut liiga pehme; täiesti mööda maitse.

8. Rimi marineeritud kurk. Päritolumaa: Türgi

Hapukurgi test Maalehe toimetuses

Hinnangud: klassika, kõik on olemas, krõmpsub hästi; mahe ja terav ja meeldivalt krõmps; päris hea krõmpsuga, aga liiga magus; veidi kõrvitsa maitsega, mahe, päris lahe.

9. Lorado marineeritud kurk. Päritolumaa: India

Hapukurgi test Maalehe toimetuses

Hinnangud: ägedad väikesed kurgid, maitse ka hea; terav ja kerge amps, mahe ja krõmpsuv; mõru, isegi kibe võiks öelda; väga huvitav väike kurk, hea lastele pakkuda.