MAALEHE TEST: Millised marineeritud kurgid krõmpsuvad kõige paremini?
Maalehe toimetuse testrühma liikmetel paluti maitsta üheksat erinevat marineeritud kurki. Testijate üldine hinnang oli, et kõik degusteeritud kurgid olid liiga äädikased ja harjumatult magusad. Kas asi on retseptides või selles, et muudmoodi marineeritud kurgid lihtsalt ei säili? Ei tea.
Esimeseks valis Maalehe toimetus Felixi perekurgi, millele järgnesid Rimi, Lorado ja Greenhouse'i marineeritud kurgid.
1. Salvesti marineeritud kurk. Päritolumaa: Ungari
Hinnangud: hapukas kuidagi; täiesti maitsetu; tavaline eesti hapukurgi maitse; mahe ja kõige vähem äädikane, kergelt krõmpsuv; vürtsikas.
2. Põltsamaa kodune marineeritud kurk. Päritolumaa: Eesti
Hinnangud: pisut liiga magus, kopitanud maitse; äädikat liiga palju.
3. Felixi Perekurk. Päritolumaa: Eesti
Hinnangud: tore krõmps, aga magus; hea magus ja krõmps; kergelt piprane ja meeldivalt sinepine, aga siiski liiga magus; kõik maitsed on tasakaalus, parajalt vürtsikas. Parim kurgivalikust!
4. Lutik marineeritud kurk. Päritolumaa: Vietnam
Hinnangud: liiga pehme ja löts; toredalt vürtsikas, aga nätske; liiga magus ja pehme; üliäädikane, samas mõnusalt piprane; täiesti mööda kurk.
5. KOK marineeritud kurk. Päritolumaa Vietnam
Hinnangud: mingi lödi, mage ja maitsetu; mädarõika maitse domineerib; pehme ja lahja; pehme - selline ei tohiks üks marineeritud kurk olla; liiga piprane; mittemidagiütlev maitse.
6. Greenhouse'i marineeritud kurgid. Päritolumaa: Ungari
Hinnangud: toredad väikesed kurgid, aga liiga äädikased; terava maitsega, vähe krõmps; pipart liiga palju magus ja krõmps; väga hea krõmpsuga, parajalt piprane; krõmps ja päris hea.
7. Maakodu kornišonid. Päritolumaa: Vietnam
Hinnangud: lödi ja maitsetu; kui keldrist sellise purgi tooks, ütleksin, et kurgitegu on halvasti välja tulnud; mingi veider kõrvalmaitse, pisut liiga pehme; täiesti mööda maitse.
8. Rimi marineeritud kurk. Päritolumaa: Türgi
Hinnangud: klassika, kõik on olemas, krõmpsub hästi; mahe ja terav ja meeldivalt krõmps; päris hea krõmpsuga, aga liiga magus; veidi kõrvitsa maitsega, mahe, päris lahe.
9. Lorado marineeritud kurk. Päritolumaa: India
Hinnangud: ägedad väikesed kurgid, maitse ka hea; terav ja kerge amps, mahe ja krõmpsuv; mõru, isegi kibe võiks öelda; väga huvitav väike kurk, hea lastele pakkuda.