Kui veel eelmisel nädalal maksis maasikakilo 2−4 eurot, siis sel nädalal oli keskmine hind 1.50−1.80. Vaid hiigelsuurte punaste marjade eest, sordiks ‘Rumba’ või ‘Sonata’, küsisid müüjad 2.50.

Tartumaalt Arupää külast Utsu talust oli turul müümas Deily Freitak. Tema pakkus pirakaid maasikaid ‘Sonata’ 2.50ga ja väiksemaid 1.80ga. Enamik ostjaid eelistas kallimaid marju. “Ostetakse nii söömiseks kui ka sissetegemiseks,” tähendas Freitak, kaaludes noortele neidudele pool kilo marju ja järgmisele kundele juba pangetäie. Utsu talus kasvavad maasikad kaheksal hektaril, nii et sealt jagub saaki ka järgmisteks nädalateks.

Järve aiandi marju pakkunud meesmüüja sõnul algas suurem saagiaeg eelmisel nädalal ja sel nädalal on kõrghooaeg, edaspidi hakkab aga saak kahanema. “Kes tahab odavat ja korralikku marja, siis praegu on hind väga hea,” kiitis ta. Kes aga soovib moosi keeta ja lepib natuke muljuda saanud marjadega, saab maasikakilo kätte lausa ühe euro eest.

Aiandi talu perenaine Sirje Saarejõe ütles, et praegu on viimane aeg talvevarudeks maasikat soetada. Ta arvas, et järgmisest nädalast hakkab hind tõusma. Kui veel mõni nädal tagasi tundus, et sort ‘Polka’ kannab tänavu kõvasti, siis nüüd on tema kodukandis nii vähe vihma tulnud, et marjad kipuvad jääma pisikeseks. Seda olla kurtnud ka teised kasvatajad.

Lisaks maasikatele andis turul tooni ka värske kartul. Kanamunasuuruste mugulate kilo maksis 2.50−3 eurot, väiksemad sai kätte 1.50 eest. Kodumaine tomat maksis 4, kurk 2 ja värske hapukurk 3−5 eurot kilo. Hernes maksis 7 eurot kilo. Kõige rohkem tuli välja käia kuldkollaste kukeseente kilo eest – olenevalt müüjast 10−12 eurot.