Ettevõtmise korraldaja Kalev Lindal ütles, et tänavune konkurss oli mullusest erinev, kuna mõõtu võtsid magusameistrid eri valdkondadest.
„Magusameistrite jõupingutust hindas laiapõhjaline žürii, mille liikmeks võis saada igaüks. Kokkuvõttes tunnistati võitjaks seekord kõige rohkem tunnustust väärinud osaleja — Setomaalt pärit kolm sõsarat ja nende peedi-šokolaadi kook,“ märkis Lindal. „Ilmselt tegi just peet šokolaadikoogi sees oma töö!“

Kolmõ Sõsarõ Hõrgutisõ nime all pakuvad õed Kerti, Triin ja Kadri Vissel käsitsi valmistatud kondiitri- ja pagaritooteid. Konkursi parimaks tunnistatud tume peedi-šokolaadikook on valmistatud toorkakaost ja speltajahust ning mahlasuse saavutamiseks on lisatud riivitud peeti. Sõsarad ütlesid, et selle šokolaadikoogi eriline hõrk maitse tuleb kõige paremini esile alles kolmandal päeval pärast koogi valmistamist.

Samuti tõstis žürii esile tänavusel magusakonkursil “Kuldne Maius 2010” osalenud Chocolaterie de Pierre klassikalist trühvlit ning Berryfarmingu ja Meveda koostöös välja pakutud mett mustsõstraga.
Lisaks nimetatud magusameistritele osalesid konkursil ka Werneri kohvik Tartust (marmortort), Restoran Põlva (brandy-pasun), Tamme Pagar (kihiline šokolaadikook), Nondora (kookospallid), Berryfarming ja Meveda (mesi astelpajumüsliga).

Teist korda peetud magusakonkursil “Kuldne Maius 2010” olid jätkuvalt fookuses eksklusiivsed käsitöömaiused, rõhuga šokolaadil ja meel. Magusakonkurss toimus Nigadi-nagadi näärilaada ning mee- ja šokolaaditoodete näitusmüügi “Magus Postitee” raames.
Juba teist aastat toimuva sündmuse eesmärgiks on tunnustada nii kohalikke kui kaugema kandi magusameistreid ning pakkuda koostööväljundit Postitee piirkonnale.