Mahetoit ei olegi tervislikum?
Teadlased eesotsas Crystal Smith-Spangleriga tegid nimelt ülevaate enam kui 200 varem avaldatud selleteemalisest uurimistööst ja väidavad nüüd ajakirjas Annals of Internal Medicine, et mõlemad toidukategooriad, tava ja mahe, sisaldavad põhilisi toitaineid üsna ühepalju. Olgu siis rasva, valke või vitamiine, vahendab ERR.
Tõsi, Smith-Spangler ja ta kaasautorid on sunnitud tunnistama, et kahjurimürgi- ehk pestitsiidijääke võib tavatoidus kohata sagedamini kui mahetoidus. Mõnedest uuringutest tuli ka välja, et mahepiim sisaldab oomega-3-rasvhappeid rohkem kui tavapiim.
Lohutuseks mahetoidusõpradele võib aga lisada, et üksainuke teadusuuring, isegi kui see on varasemaid uuringuid kokkuvõttev ülevaateuuring, ei too päevavalgele lõplikku ja püsivat tõde.