Soovi korral lisage joogile tervistavat mahla (näiteks õuna-, astelpaju-, mustasõstramahl vms).

Need, kes ei ole rooli taga, võivad taskusse pista kuuma joogi hulka panekuks likööri Vana Tallinn, brändit või rummi. Usun, et seda jooki juues saab nii sooja kui ka tuju tõsta.

Sooja joogi kõrvale vajame kindlasti tõhusamat kõhutäidet. Selleks on minu arvates parimad soojad võileivad. Neid saab valmistada võileivagrilliga või selle puudumisel ahjus küpsetades.

Võileibade tegemiseks sobib kasutada röstsaiu: mitmevilja-, täistera-,
rukki- ja nisujahust. Suurepäraselt sobivad kuklid ja taskuleivad (näiteks Porgandi-Pille, Seemne-Siiri, Rännumees jne).

Pakun mõned täidisevõimalused nende vahele:

Suitsukanatäidis

- Suitsukana
- Paprika või marineeritud kõrvits
- Majonees
- Hakitud till (soovi korral sidrunikoort ja -mahla)

Singi-juustutäidis

- Maasuitsusink
- Riivjuust
- Marineeritud kõrvits/marineeritud kurk
- Majonees

Soolaseenetäidis

- Soolaseened
- Mugulsibul
- Hapukoor
- Sibulapealsed

Kalatäidis

- Tuunikalakonserv või kuumsuitsukala
- Marineeritud kurk
- Keedetud muna
- Majonees
- Hakitud till (soovi korral sidrunikoort ja -mahla)

Valmistamine

- Hakkige toorained, segage majoneesi või hapukoorega ning maitsestage. Pange kahe saia vahele ja küpsetage võileivagrillis või ahjus 225° juures 5–10 minutit.

- Võileivad pakkige kohe ükshaaval fooliumi, mis aitab hoida neid soojana ja pistke siis võimaluse korral termoskarpi.