Mida rohkem aedvilja kaanetamata potis keeta ja hautada, seda väärtusetumaks ta muutub - siit ka vastus, miks hapukapsasupp iga soojendamise järel üha maitsvamaks muutub ... Teada on, et kolme tunni jooksul hävib kuumas värskekapsasupis kogu askorbiinhape.

Happelises lahuses püsib C-vitamiin suhteliselt kaua, neutraalses ja aluselises keskkonnas kaotab aga kiiresti aktiivsuse.

Sügavkülmutamisel säilib aia- ja metsasaadustel pea kogu C-vitamiin, 50-98% (keskmiselt 75%).

Saaduste kuivatades säilib 6-8kuulisel säilitamisel C-vitamiinist 16-80% (keskmiselt 54%), toorhoidistes 12-65% (keskmiselt 41%), kompottides 14-65% (keskmiselt 37%) ja marinaadides 12-35% (keskmiselt 25%).

Allikas: Toivo Niiberg, "Aia- ja metsasaaduste säilitamine. Külmutamine"