Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on tegu väga kvaliteetse, kodumaisest toorainest valmistatud roaga, mis muudab kodukokkade elu palju lihtsamaks.

„Restoranikuningana tuntud Joel Ostrat on oma valmistoodetes püüelnud selle poole, et ka kodus võiks nautida restoranikvaliteediga toitu, ilma et selleks peaks tunde köögis toimetama, ning see on tal ka suurepäraselt õnnestunud,“ kinnitas Potisepp.

Parima köögiviljatoote hõbemärgi võitnud Balsnacki külmutatud maasika-mustika-mustsõstra-banaani smuuti Muhedik paistis silma põneva uuendusliku kontseptsiooniga.

„Muhediku taassuletavatesse kotikestesse pakendatud külmutatud marjadest saab valmistada värske ja tervisliku marjasmuuti, millele võib lisada nii jogurtit, õuna- või apelsinimahla, kookos- või mandlipiima või ka gaseeritud vett. Kusjuures valmistaja saab ise otsustada, milliseid marju ja kui palju ta oma smuutisse lisada soovib,“ kirjeldas võidutoodet Sirje Potisepp.

Lisaks andis žürii välja ka Parim Toit Lastele hõbemärgi Salvesti Põnn sarja ökoloogilisele maasikasmuutile.

„Maasikasmuuti näol on tegu mõnusa seguga maastikatest, banaanist, õunast ja vaarikast. 100% ökoloogilisest toorainest valmistatud smuuti ei sisalda ühtegi beebidele ebavajalikku lisaainet ning on välja töötatud koostöös lastearst Reet Raukasega, kelle nõuannete põhjal koostatud retsept on ideaalse koostisega lastele alates 6. elukuust,“ rääkis Potisepp.