ABC Kinga turundusjuht Anne-Liis Ostov kinnitas samuti, et aktiivne kummikukaubandus läks lahti kohe, kui ilmajaam sulalootust andis. “Esimese nädalaga müüsime ära sama palju kummikuid kui tavaliselt terve kevade jooksul kokku,” sõnas ta.

Kummikuid valmistatakse nii naturaalsest kummist kui ka tehismaterjalist, esimesena mainitud on mõistagi kallihinnalised (1000 krooni paar) ning iseäranis trendikad. Kuidas aga valida tavalisse hinnaklassi kuuluvat kummikut nõnda, et see ka vastu peaks ega vett sisse laskma ei hakkaks?

“Kummikut ostes võiks silmas pidada, et kummik oleks pisut suurem kui tavaline jalats,” õpetab Ostov. “Arvestades, et kevad võib veel pikalt külm olla, tasuks kindlasti kohe osta ka soojad sisetallad, et jalad ei külmetaks. Kindlasti peab poes kummikut proovima – soe sokk võiks olla ka kaasas – ja leida just oma jalale mugav mudel, sest eri tootjate kummikud on erineva liistuga.”

Tähelepanu tasub pöörata ka kummiku painduvusele – see tagab mõnusama kõndimise ning ka parema vastupidavuse kui jäik jalanõu. Saabastele-kingadele ei maksa üleujutuse ajal aga lootma jääda, sest ükski vetthülgav hooldusvahend ei muuda neid lombis sulberdamiseks sobivaks.

“Lombis jäävad jalad kuivaks ikka ainult kummikutes,” lausus Ostov.