Nutikas retsept: ülimaitsev täidetud kõrvits

 (5)
Kõrvitsaroog
KõrvitsaroogFoto: Marju Heldema

Läänlane Marju Heldema üllatas sõpruskonda nutika retseptiga, mis ei võta palju vaeva, kuid toidab ära paljud kõhud.

Täitmiseks sobivad väiksemad kõrvitsad, millel tuleb pealmine osa varre juurest lahti lõigata. Väikesed kaanekesed jäid algul peale, kuid poole küpsemise pealt võib need ära võtta.

Täiteks sobib see, mida kodus külmikus on, erinevaid toiduaineid võib julgelt kombineerida, pildil olevatesse läks sisse hakkliha, riis, vorstijupid, juust, suvikõrvitsa toorsalat, igaks-juhuks kogu massipeale 2 muna ka.

“Minul olid nii 20cm diameetriga kõrvitsad,” selgitas Marju Heldema. “Need olid ahjus 1,5 tundi 200-210 kraadi juures. Ma arvan, et oluliselt suuremate kõrvitsate puhul venib ka küpsetamise aeg pikemaks.”

Kõrvitsad ise olid sordilt tihkema viljalihaga.

Töö käiku näeb juuresolevatelt piltidelt:

Kõrvitsaroog Foto: Marju Heldema
Kõrvitsaroog Foto: Marju Heldema
Kõrvitsaroog Foto: Marju Heldema
Kõrvitsaroog Foto: Marju Heldema
Kõrvitsaroog Foto: Marju Heldema
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare