Nutikas toode – korduvkasutatav ilma viinata maitseviina tegemise komplekt

 (6)
Papa Juhani mikstuur
Papa Juhani mikstuurFoto: Kiur Kaasik

Kaks venda töötasid välja kohalike ravimtaimede segu retsepti, millele viina lisades saab valmistada nii napsu kui ka ihuhädade vastu aitavat mikstuuri.

Vennad Ennu ja Kalev Õunapuu käisid koos välismaal reisil ja sattusid analoogse toote otsa, mis oli tehtud selle riigi ravimtaimedest. Eestisse tagasi tulles panid retsepti kokku ja patenteerisid ära. See koosneb Pakri saarelt ja Lääne-Eestist käsitsi korjatud ravimtaimedest, mille hulgas on must sõstar, kibuvits, pihlakas, vaarikas, takjas ja kadakas. Nüüd on plastpudelisse pakendatud ravimataimede segu müügil papa Juhani mikstuuri nime all (lapsepõlves kuuldud muinasjututegelase auks).

Kasutamiseks tuleb osta viin ja ravimtaimede peale kallata, soovi korral võib lisada mett. Pärast maitseviina joomist saab samale segule kallata uue viina ehk ravimtaimesegu saab kasutada korduvalt.

„Vendade originaaltekst ütleb, et kaks päeva peab seisma, siis võib napsuna tarvitama hakata,” selgitas Kristiine Truu, kes tegeleb pärast ühe venna siitilmast lahkumist ja teise Kanadasse kolimist ise tootmisega. Ravitoime jaoks peab viin taimesegul seisma vähemalt kaks nädalat. Seejärel võib mikstuuri kasutada seedimise parandamiseks, aga väikses koguses ehk pitsike enne sööki.

„Külmetuse vastu aitab väga hästi, kui õige hetk tabada ja võtta kuuma tee kõrvale 2-3 väikest pitsi ning pugeda siis teki alla. Hommikuks oled terve, see on mul enda peal järgi proovitud,” kinnitas naine. Välispidisel kasutamisel ehk määrides toob see leevendust liigesevalude, paistetuste, pindmiste vigastuste ja sääsehammustuste korral.

Papa Juhani mikstuur on müügil peamiselt Tallinnas suveniiripoodides, aga nüüd ka näiteks Lõunakeskuse Taluturul. „Vennad olid kavalad,” naeris Kristiine Truu. Sellist kerget pudelit on ju turistil hea pagasisse kaasa osta. Kuna tegu on põneva tootega, on inimestel selle vastu suur huvi.”

Maaleht maksab igal kuul ühele tellijale Eesti keskmist palka ja nii 12 kuud järjest.
Telli Maaleht ja osale tellijapalga loosimises!
Vaata lähemalt >

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare