Sauna puhastamiseks sobivad leeliselised puhastusvahendid, abrasiivpulbrid või desinfitseeriva toimega puhastusvahendid. Nii sauna kui ka muude niiskete ruumide puit-, metall-, kivi- ja kahhelpindade puhastamiseks sobib hästi ka happeline kloorivaba puhastusaine, mis eemaldab kergesti nii rasvad, mustuse kui ka setted. Lisaks on sel desinfitseerivad omadused.

Saunapindade kaitseks on samuti lai valik vahendeid. Näiteks vesialuseline akrülaatkaitseaine on mõeldud puidust seinte ja lagede töötlemiseks leili-, pesu- ja riietusruumis. See sisaldab sinetus- ja hallitusvastaseid aineid ning moodustab puidul vett ja mustust tõrjuva pinna, mida on lihtne puhtana hoida. Saunalaval on tõhus kasutada ka immutusõli, mis kaitseb saunalava niiskuse ja määrdumise eest. Õliga küllastatud puitpind seisab hästi puhas, sest mustus ja tume vihaleotusvesi ei pääse enam puidu pooridesse.

Kui pinnad puhtad ja kaitstud, tuleb heita pilk kerisele, mille kivide vahetamise aeg sõltub peamiselt sellest, kui tihti kerist kasutatakse. Kui saunapäevi on nädalas keskmiselt kaks, tuleb kive vahetada kord aastas. Kuna kivid kipuvad kasutuse käigus murenema, tuleb õhu hea ringluse tagamiseks kive aegajalt ümber laduda ning purunenud kivid välja vahetada. Hea õhuringlus tagab küttekehade pikema ea ning parema leili. Hästi sobivad sauna kvaliteetsed tumedat värvi ning raskeid kerisekivid, mis koguvad endasse palju soojusenergiat.

Keerulisem on olukord, kui väljavahetamist vajab väsinud keris. Siis tuleb esmalt leiliruum üle mõõta. Mida suurem on leiliruum oma mahult, seda suurem peaks olema kerise võimsus, et leiliruumi saaks piisavalt kuumaks kütta. Seejärel tuleb otsustada, kas valida elektri- või puukeris. Üldiselt vastab sauna maht kuupmeetrites kerise võimsusele kilovattides. Kui leiliruumis on tellis-, kahhel- või klaaspindu, tuleb pinna iga ruutmeetri kohta arvestada täiendavalt juurde 1,5m³ leiliruumi mahtu. Kui sauna siseseinad on aga palkidest ja soojustamata, tuleb valida veelgi võimsam keris korrutades sauna maht kuupmeetrites 1,5ga.

Saunaskäimise rituaali muudavad täiuslikuks detailid, olgu selleks meeldiv aroomõli või käepärane kibu. Rääkimata õhuniiskuse- ja temperatuurimõõtjatest, mis kipuvad sauna kuumades ekstreemtingimustes kuluma. Hoolduse käigus on paras aeg ka need üle vaadata ja vajadusel välja vahetada.