Keskmiselt kulub taoliste juhtumite menetlemiseks poolteist kuni paar kuud. Kuna teisel osapoolel on küsimusele aega vastata 30-45 päeva, võib vahel juhtuda, et protsess kestab kauem. Siiski püüab pank ise võimalikult kiiresti, lähtudes pikaajalistest kogemustest, võtta vastu otsuse, kas antud tehing kuulub kompenseerimisele või mitte. Põhimõtteliselt võib selliste juhtumite menetlust võrrelda kohtuprotsessiga, kus kumbki osapool lähtub oma kliendi selgitustest, olemasolevast tõendusmaterjalist ja kehtivatest rahvusvahelistest reeglitest. Kõige selle põhjal püütakse kliendi jaoks "võit koju" tuua.

Kaardiorganisatsioonide rahvusvaheline garantii kehtib nii äri- kui eraklientide jaoks. Samuti ei ole vahet, kas ettemakse puhul on kasutatud krediit- või deebetkaardiga. Internetiostude puhul on enne tehingu teostamist vaja registreerida oma kaart turvalise interneti ostuprogrammi, mispuhul peab klient kinnitama iga tehingu ainult talle teada oleva parooliga. Ainuüksi selline parool garanteerib ostjale kaardiorganisatsioonide rahvusvahelise garantii.

Kogu selline protsess on sularaha või muid maksevahendeid kasutades kliendi jaoks märksa raskem ja aeganõudvam. Keerulisemate juhtumite puhul tuleb kliendil pöörduda kohtusse. Kuna kohus menetleb juhtumeid kaua, siis võib juhtuda, et kohtuotsuse saabudes ei ole teine osapool enam maksuvõimeline, või ei pruugi ta üldse äriregistris eksisteerida.

Kaardimakse puhul aga vastutab teenusepakkujaga lepingu teinud pank nende kohustuste eest, mis jäävad kaupmehel täitmata tema pankrotistumise, ettevõtte likvideerimise või muude finantsiliste probleemide puhul. See on garantii, mille pank annab oma kliendile ja mida ta on kohustatud sellistel puhkudel rakendama.