Parimaks toiduaineks valiti Rakvere Rukkileivakattega ahjukael

 (3)
                     
Maaleht
Parimaks toiduaineks valiti Rakvere Rukkileivakattega ahjukael
.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu “Eesti Parim Toiduaine 2012” konkursi võitis Rukkileivakattega ahjukael (AS Rakvere Lihakombinaat). ”Eesti Parim Toit Tervisele” on Lihaveise-grillvorst lambasooles (AS Rakvere Lihakombinaat), ”Eesti Parim Mittealkohoolne Jook” Ananassi-vaarika maitsega 4-viljamahl (Kadarbiku Köögivili OÜ) ja “Eesti Parim Alkohoolne Jook” Põltsamaa Tõmmu 2003 (AS Põltsamaa Felix).

"Meie ettevõtted tabavad väga hästi tarbijate arenevat maitset ja ootusi ning suudavad aastast aastasse jätkuvalt pingutada ning värskeid uudistooteid välja pakkuda. Investeeringud tootearendusse on meie tööstusharus märkimisväärsed ning selle eest peab eestimaiseid toidutootjaid tunnustama," kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. 
 
"Eesti Parima Toiduaine" konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad.

Esimest korda tootekonkursi ajaloos hindas uudistooteid Eesti Peakokkade Ühenduse ja toidublogijate žürii. Peakokkade kuldmärgid andis üle Eesti Kulinaaria Assotsiatsiooni juhatuse liige Aivar Hanson ning nendega pärjati järgmisi tooteid:

Peakokkade lemmik „Eesti Parim Toiduaine 2012" konkursil oli BRIIS Vürtsikilu filee (DGM Shipping AS), lemmik „Eesti Parim Toit Tervisele" Tere Natural vähendatud laktoosisisaldusega maitsestamata jogurt (Tere AS), „Eesti Parim Mitte-alkohoolne Jook" Pai smuutide sari (Põltsamaa Felix AS) ja „Parim Alkohoolne Jook" Põltsamaa Tõmmu 2003 (Põltsamaa Felix AS)
 

Tootegruppide võidutooted, kellele omistati konkursi hõbemärgid, olid: 

Eesti Parim Lihatoode 2012: Rukkileivakattega ahjukael (AS Rakvere Lihakombinaat)

Eesti Parim Pagaritoode 2012: Leibö (AS Leibur)

Eesti Parim Kondiitritoode 2012: Suvine piparkook apelsinitükkidega (AS Marmiton)

Eesti Parim Kaste 2012: Caesari kaste (OÜ Vertigo Gourmet)

Eesti Parim Valmistoit 2012: Felix Külmalinna Küüslaugusupp (AS Põltsamaa Felix)

Eesti Parim Piimatoode 2012: Tere Natural vähendatud laktoosisisaldusega maitsestamata jogurt (Tere AS)

Eesti Parim Kalatoode 2012: BRIIS Vürtsikilu filee (DGM Shipping AS)

Eesti Parim Magustoit 2012: Šokolaadikreemide sari (OÜ Vertigo Gourmet) 

Piirkondlikul väike-ettevõtete konkursil anti välja pronksmärgid:

 Parim Toode Lõuna-Eesti Väikeettevõttelt 2012: Hapupiim (Nopri Talumeierei OÜ)

Parim Toode Lääne-Eesti Väikeettevõttelt 2012: Halvaakreem (HTÜ Tootmine OÜ)

 Autasustati ka aasta edukaimaid Toiduliidu eksportivaid ettevõtteid, kellele anti üle „Toiduliidu Parim Eksportöör 2011" auhinnad:

Suurima ekspordikäibega Toiduliidu ettevõte 2011: AS Tere (ekspordikäive 37,2 miljonit EUR)

Suurima ekspordi osakaaluga kogukäibest Toiduliidu ettevõte 2011: AS Spratfil (ekspordi osakaal kogukäibest 98,6%) 

Suurima ekspordimüügi osakaalu kasvuga kogukäibes Toiduliidu ettevõte 2011: AS Spratfil (osakaalu kasv 69%)

Suurima rahalises vääringus ekspordikäibe kasvuga Toiduliidu ettevõte 2011 : AS Spratfil (kasv 7,5 miljonit EUR)

Logi sisse

Logi sisse kasutades oma
Facebooki, Twitteri või Google'i kontot või e-posti aadressi.


Registreeritud (0) Anonüümne (3)
Jäta kommentaar
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

Maaleht - viimased uudised
Aili ja Toomas Vindi katedraal Vabaduse platsil
Toomas Vindi õlimaalid Tallinna Kunstihoones: “Hämming ja kimbatus”, “Valguse algus”, “Diivan männisalus”, “Linnapark”, “Paviljon nr 7” ja “Saabumine parki”.
Kunstiperspektiivis tundub see abielupaar – Aili ja Toomas Vint – lahutamatu. Ometi tekkis neil eriarvamusi ühise näitusega, nii et Tallinna Kunstihoone on seetõttu ”saetud” pooleks.
Antiaine ennustaja Paul Dirac tahtis Nobelist keelduda
Kuulsad teadlased Solvay füüsikakonverentsil 1927. Esireas vasakult teine Max Planck, kolmas Marie Curie, viies Albert Einstein. Teises reas vasakult viies Paul Dirac, paremalt esimene Niels Bohr. Kolmandas reas paremalt kolmas Werner Heisenberg, neljas Wolfgang Pauli.
Maalehe teadmisveerg “Tuna & täna” vaatleb Nobeli auhinna laureaate.
Aasta noortetreener: Võistle, nii saad meistriks!
Väga kogenud ja hinnatud juhendaja Mart Mäerand peab oluliseks, et lastel treeningutel ka lõbus oleks.
Spordiliidu Jõud aasta noortetreeneri Mart Mäeranna põhimõte on käia hoolealustega võimalikult palju jõuproovidel.
Loome jõulumeeleolu vürtspähklitega
Soojendav kingitus on sobilik advendiajal külakostiks kaasa võtta.
Kes poleks jalutanud mõnel jõuluturul ning ühtäkki tundnud magusat karamellist lõhna.