Paljud kaupmehed on osadele toodetele suured värvilised sildid juurde riputanud, mis peaks tähendama, et tegu on soodushindadega.

Vorstipoes on esindatud Maksi ja Mooritsa, Võru, Oma ja Hää ning Vastse-Kuuste toodang. Suitsusardellid 45, grillsibulavorst 53, lepasuitsuvorst 51 krooni kilo. Verstelbergi lihatoodete letis maksab Tallinna poolsuitsuvorst 61 krooni, põdravorsti saab osta latiga - 39 kr tükk, lambalihavorsti tükihind 45 kr.

Lihaletiski peaksid värvilised sildid ostja kohale meelitama. Ahjuliha saab kätte 55-65 krooni kilo, kas siis kondiga või ilma, guljašš maksab 60 krooni kilo.

Lusikatäis MÕTSa kolm korda päevas

Juurviljade-puuviljade letid on keset turgu. Seal annab tooni sissetoodud kaup. Eesti õuna eest peab välja käima 20- 25 kr, sedagi saab vaid kahe müüja käest. Pisikesed 'Tellissaared', mis on koduselt plekilised, saab kätte 8 krooniga. Poola õun maksab 10, Hispaania tomat 32 ja Leedu värske kurk 50 krooni kilo. Hiina kapsas, mis kasvatatud Eestis, maksab 17 krooni kilo, Hispaanias kasvatatu aga 12.

Kodumaine hapukapsas on 12-13 kr, 100 g hapukurki 6 kr ja Peipsi sibul 12 krooni kilo. Ilusad suured porgandid saab kätte 8 krooniga, aga kes puhastada ei viitsi, võib osta kooritud porgandit 12 krooniga. Peeti saab nii toorelt kui keedetult, keedupeedi hind on 15-18 kr kilo.

Leidub ka kartulimüüjaid. Osta saab nii 25-30 kilo võrkkotti pakituna kui ühe kilo kaupa. Hinnad ikka sordi järgi: 'Printsess' 4, 'Laura' ja 'Vineta' 5, aga nii 'Läti kollane' kui 'Jõgeva kollane' koguni 6 kr kilo. Kui suure kartuli eest ei täi nii palju maksta, saab 'Adreta' väikesed mugulad kätte ka kolme ja poolteise krooniga.

Kes vastu kevadet vitamiine vajab, võib osta jõhvikaid, suured ja punased marjad liitrises purgis maksavad 35 krooni.

Mitu letti võtavad enda alla meemüüjad. Keskmiselt ikka 90 kr kilo.

Üks vahva naine on nõus kohe konsultatsiooni ja ka maitsta andma: on taruvaiguga mett, vaarikaõie- , kanarbiku- ja ingverimett, on mesilas-emapiimaga mett (350 g maksab 50 kr).

Uus toode MÕTS, mis tähendab ja sisaldab mett, õietolmu, taruvaiku ja suira, annab jõudu ja tervist. Seda soovitab müüja võtta lusikatäie kolm korda päevas.

Vanakraam pakub äratundmisrõõmu

 Vene, Poola, Läti, Leedu ja Valgeneve küpsised-kommid on esindatud laias valikus. Kondiiter OÜ Erlandia pakub head tordivalikut: maasika-vahukooretort (1,2 kg) 104 kr, sidruni ja õunakompotiga poolekilone tort 56 kr, meekook 42 kr, vanaema porgandikook 47 krooni kilo. Magus nädalalõpp võib alata, kui paastuaega ei pea.

Kes soovib aga õhtul saunas end vihelda, see peab loovutama viha eest 30 krooni.

Jalanõud, pesu, üleriided - kõike saab turult osta, enamikul rõivastest moejoon slaavilik. Ka siin on allahindlus hooajakaubale. Inimesed proovivad talvesaapaid, vanad head "hüvasti, noorused" maksavad 70 krooni paar. Paar toredat memme müüvad ka omakootud sokke ja käpikuid. Neis on armastust, ilu ja soojust.

Vanakraamiletist saab 1975. aastal välja antud rahvuseepost "Kalevipoeg", seiklusjutte maalt ja merelt, Tolstoi "Anna Kareninat", Bornhöhe "Ajaloolisi jutustusi", kuldsed nööpe, igasugu märke, mudelautosid, kohviveskeid... Äratundmisrõõmu on kõvasti.