Sõltuvalt sellest, kust toit pärineb, läbib ta enne meie poelettidele jõudmist mitmeid kontrolle. Veterinaarameti juhi sõnul on eri kontrolle kokku kolm.

"Üks on kolmandatest riikidest saabuv toit, mis läbib veterinaarkontrolli piiripunktides, teiseks on kohapeal toodetud toit, mille eest, ma julgen öelda, me vastutame 99protsendiliselt, ja kolmas grupp on teistest liikmesriikidest sissetoodav, mille puhul eeldatakse, et Euroopa Liidu seadusandlus on üldine ja ühetaoline," selgitas Pärtel.

Eestis tegutseb 12 000 toiduvaldkonna ettevõtet. Veterinaar- ja toiduamet inspekteeris neid 2011. aastal 14 000 korda.

"Toidukontroll tähendabki seda, et kui midagi tuleb välja kas toitlustuses või jaemüügis, siis on see lootusetult hilja. See on tagajärgedega tegelemine, põhiline on ikka preventiivne tegevus ehk ohutu toit algab farmist ja algab põllult," nentis Pärtel.