Pekingis esitletakse Eesti toitu

 (1)
SEAPRAAD MULGIKAPSAD AHJUKARTULID
Foto: Sven Arbet

Tänasest kuni 30. aprillini Hiinas toimuval Eesti nädalal esitletakse Pekingi piirkonna ostujuhtidele, ametnikele ja ajakirjanikele Eestis toodetud toitu.

“Ekspordi arendamisel on määrava tähtsusega otsekontaktid, mida saab sõlmida vaid taolistel silmast-silma kohtumistel,” ütles maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja asetäitja Kadi Raudsepp. “Hiina turg on suur ja Eesti toidutootjatele atraktiivne, kuid meie toodang on seal suuresti tundmatu.”

Raudsepa sõnul keskendutakse Eesti nädala raames ärikontaktide tekkimise soodustamisele. “Eesti nädalal on kohal Hiina ekspordist huvitatud Eesti toidusektori ettevõtted, kes tutvustavad oma tooteid erinevatel üritustel,” selgitas Raudsepp. “Samuti näitavad oma toidukunsti Eesti tippkokad, kes kasutavad toidu tegemisel Eestist pärit tooraineid.”

Eesti nädalaga Hiinas tähistatakse kahe riigi diplomaatiliste suhete 25. aastapäeva. Nädala raames tutvustatakse Eesti turismivõimalusi, toitu, muusikat ja disaini. Eesti nädalat veab Eesti Vabariigi suursaatkond Pekingis.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare