09.10.2012, 10:06
Porgandisöömisest saab mõnusa maiustamishetke teha
Porgandit niisama närida võib olla lõbus, aga mitte eriti mõnus. Maaleht.ee lugeja Edgar saatis paar toredat nippi, kuidas värskest porgandist väga lihtsalt tõeline maiusroog valmistada.
FOTO:
Proovige nii: kaapige porgand hoolikalt noaga pikkupidi ülevalt alla puhtaks, et peale pesemist enam koort (tumedam ja kibe, õhuke kord juurikal) näha poleks. Pange porgand paariks tunniks külma vette.
Siis riivige peene riiviga ning keerake ilma kokku surumata (kohevalt) toidukilesse, umbes 100 grammi. Pange 24 tunniks sügavkülma. Võib ette valmistada kasvõi mitu kilo. Porgandi maitseb pärast sügavkülmtamist salatina süües poole magusamana.
Pakist lahtiharutatud ja ülessulamata porgandimassi võib panna blenderisse ja vahustada ning süüa nagu jäätist - on magus, maitsev ja mahlakas. Seda võiks ka kohvikutes pakkuda tassi kohvi kõrvale pakkuda.