Nii maksis veel üle-eelmisel laupäeval Eesti maasika kilo Viljandi turul olenevalt marjade suurusest seitse, viis või kolm eurot. Praegune hind on aga kahe ja kolme euro vahel.

Hernekilo eest küsisid Tallinna–Tartu maantee äärsed müüjad jaanipäeva paiku seitse-kaheksa eurot, praegu saab selle kätte neljaga.

Värske kartul maksis mõne aja eest vastavalt suurusele 3,50 kuni kaks eurot kilost, sel nädalal võis aga näha juba väikeste kartulite hinda 80 senti.

Kummalisel kombel tundub vesi olevat üks kallis kraam, sest pestud ja pesemata kartuli hinna vahe võib ulatuda lausa euroni. Ehkki pesemata kartulit tasub rohkem osta – pestud kartul kipub õige kiiresti rohekaks tõmbuma, seda isegi enne, kui ta omanikku vahetab.

Varieeruv on värske kurgi hind. Eesti omade kilohinnad jäävad kahe ja 3,20 euro vahele, välismaise kurgi saab kätte euro kuni poolteisega.

Värske kapsa hinnad varieeruvad aga olenevalt müügikohast. Nii maksis peakapsa kilo nädala algul Paides Selveri ees müügiplatsil 80 senti, Tallinnas aga 1,20. Tallinna Keskturu keskmised kodumaise värske toidukraami hinnad olid nädala algul järgmised: hernekilo 3,50 kuni 4,50 eurot, värske kartul 80 senti kuni 1,50, kurk 2,30 kuni 3,20, tomat kolm kuni neli, lillkapsas 2,50, maasikad 2,60 kuni 3,50 eurot. Kalliks on jäänud veel vaarikad: veerandkilone karp maksis 2,50 ehk siis kilohind oleks kaheksa eurot.