Kui poliisile märgitud kuupäeva vaadates selgub, et kindlustuslepingu kehtivusaeg on juba läbi, on hea teada, et üldjuhul kehtib kindlustuskaitse veel 48 tundi pärast poliisile märgitud kehtivuskuupäeva lõppu. Selline punkt on erinevate kindlustusseltside reisikindlustuse tüüptingimustes kirjas. Eriti oluline on kindlustuskaitse pikendamine tervisekindlustuse kaitse jätkumiseks.

Toome sellise näite: inimene sõitis välismaale 15. aprillil, mil lennud veel toimusid ja plaanis tagasi Eestisse jõuda 20. aprillil ning ostis selleks perioodiks ka reisikindlustuse. Tuhapilve tõttu enam 20. aprillil ükski lend ei väljunud ning inimene on endiselt välisriigis nn tuhalõksus, kuid tema reisikindluse kaitse kehtib veel kindlasti 22. aprilli keskööni.

Lisaks kindlustuskaitse 48 tunni võrra pikenemisele on praeguse eriolukorra tõttu paljud kindlustusseltsid klientidele veelgi enam vastu tulnud ning pikendavad reisikindlustuse poliiside kehtivust automaatselt kuni inimese Eestisse jõudmiseni. Kas aga tema poliis pikeneb automaatselt või tuleb tal siiski osta uus poliis, sõltub juba sellest, millises kindlustusseltsis on leping sõlmitud.

See, kas vulkaanituhast põhjustatud kahjud üldse hüvitamisele kuuluvad, sõltub konkreetsest kindlustusseltsist.

Loe täismahus teksti minuraha.ee