RETSEPT: Jõuluvürtsidega piima-munajook ehk eggnog
Eggnog
4 munakollast
4 munavalget
100 g suhkrut
5 dl piima
1 vanillikaun
1 kaneelikoor
värskelt riivitud muskaatpähklit
2.5 dl 35% rõõska koort
175g burbooni ehk Ameerika viskit või
175g rummi
Vahustage munakollased suhkruga heledaks vahuks. Segage piim, vanillikaun ja kaneelikoor paksupõhjalises potis ning kuumutage keemiseni (ärge laske keema!). Seejärel tempereerige munavaht, valades pool kuumast piimast peene joana munavahu hulka, samal ajal kogu aeg vispeldades. Valage kogu segu tagasi potti ning kuumutage pidevalt segades, kuni jook veidi paksenema hakkab. Tõstke pott pliidilt ning segage juurde vahukoor. Eemaldage kaneelikoor ja vanillikaun. Laske hetkeks jahtuda ning lisage siis alkohol. Hoidke üleöö külmas.
Enne serveerimist vahustage munavalged ja lisage need õrnalt segades joogile. Riivige peale muskaatpähklit.