Neljale

- 4 dl vett

- 2 kaneelikoort

- 2 tera nelki või 0,5 sl purustatud värsket ingverit

- 1 tl kardemoniseemneid

- 2 pakki musta teed

- 0,5 dl fariinsuhkrut või mett

- 5 dl värsket piima

- jahvatatud kaneeli

Keeda vett ja maitseaineid madalal kuumusel umbes 10 minutit. Võta nõu tulelt, lisa teepakid ja lase teel kaanega kaetult 5 minutit tõmmata. Maitsesta suhkru või meega, sega ja lisa 4 dl piima. Vala valmis jook kuumakindlatesse klaasidesse. Vahusta 1 dl piima, kalla vaht klaasidesse piimatee peale, puista kaunistuseks pisut kaneeli ja serveeri soojalt või külmalt.

Jääkohv

Viiele

- 4 dl kanget kohvi

- 1 tl kaneeli

- 0,5 tl vanillsuhkrut

- 4 sl suhkrut

- 3 dl värsket piima

Sega kange kohvi hulka kaneel, suhkur ja piim. Jahuta ning aseta külmikusse. Serveeri koos jääga. See on suurepärane jook kuumal suvepäeval.

Maasika-jogurtijook

Kahele

- 200 g maitsestamata jogurtit

- 200 g külmutatud maasikaid

- poole sidruni mahl

- 2 sl suhkrut

- 0,5 tl vanillsuhkrut

Pane kõik ained kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Serveeri kohe.

Suvine hapupiima-maasikajook

Kuuele

- 5 dl hapupiima

- 2 dl apelsinimahla

- 100 g maasikaid

- 2 sl suhkrut

Vala kannmikserisse maasikad ja kata suhkruga. Kalla peale hapupiim ja apelsinimahl. Püreesta ning serveeri kohe.

Mustika-banaani kohupiimajook

Kahele

- 1 banaan

- 300 g kohupiimapastat

- 2 dl värsket piima

- 2 dl värskeid või külmutatud mustikaid

- 2 sl kaerahelbeid

- 0,5 dl suhkrut

- 0,5 tl vanillsuhkrut

Koori ja tükelda banaan. Pane kõik koostisained kannmikserisse, püreesta ja serveeri kohe.

Marjane petijook kamaga

Kahele

- 2 dl petti

- 1 dl punaseid sõstraid või jõhvikaid

- 3 sl suhkrut

- 2 sl kamajahu

Vala kannmikserisse jõhvikad, lisa suhkur ja püreesta. Lisa pett ja kamajahu ning sega ühtlaseks. Serveeri kohe.