RETSEPTID: kosutavad joogid piima ja jogurtiga
Piimatee
Neljale
- 4 dl vett
- 2 kaneelikoort
- 2 tera nelki või 0,5 sl purustatud värsket ingverit
- 1 tl kardemoniseemneid
- 2 pakki musta teed
- 0,5 dl fariinsuhkrut või mett
- 5 dl värsket piima
- jahvatatud kaneeli
Keeda vett ja maitseaineid madalal kuumusel umbes 10 minutit. Võta nõu tulelt, lisa teepakid ja lase teel kaanega kaetult 5 minutit tõmmata. Maitsesta suhkru või meega, sega ja lisa 4 dl piima. Vala valmis jook kuumakindlatesse klaasidesse. Vahusta 1 dl piima, kalla vaht klaasidesse piimatee peale, puista kaunistuseks pisut kaneeli ja serveeri soojalt või külmalt.
Jääkohv
Viiele
- 4 dl kanget kohvi
- 1 tl kaneeli
- 0,5 tl vanillsuhkrut
- 4 sl suhkrut
- 3 dl värsket piima
Sega kange kohvi hulka kaneel, suhkur ja piim. Jahuta ning aseta külmikusse. Serveeri koos jääga. See on suurepärane jook kuumal suvepäeval.
Maasika-jogurtijook
Kahele
- 200 g maitsestamata jogurtit
- 200 g külmutatud maasikaid
- poole sidruni mahl
- 2 sl suhkrut
- 0,5 tl vanillsuhkrut
Pane kõik ained kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Serveeri kohe.
Suvine hapupiima-maasikajook
Kuuele
- 5 dl hapupiima
- 2 dl apelsinimahla
- 100 g maasikaid
- 2 sl suhkrut
Vala kannmikserisse maasikad ja kata suhkruga. Kalla peale hapupiim ja apelsinimahl. Püreesta ning serveeri kohe.
Mustika-banaani kohupiimajook
Kahele
- 1 banaan
- 300 g kohupiimapastat
- 2 dl värsket piima
- 2 dl värskeid või külmutatud mustikaid
- 2 sl kaerahelbeid
- 0,5 dl suhkrut
- 0,5 tl vanillsuhkrut
Koori ja tükelda banaan. Pane kõik koostisained kannmikserisse, püreesta ja serveeri kohe.
Marjane petijook kamaga
Kahele
- 2 dl petti
- 1 dl punaseid sõstraid või jõhvikaid
- 3 sl suhkrut
- 2 sl kamajahu
Vala kannmikserisse jõhvikad, lisa suhkur ja püreesta. Lisa pett ja kamajahu ning sega ühtlaseks. Serveeri kohe.