- lindikujulist pastat (tagliatelle)
- 1 l küpseid aedmaasikaid
- 2 salatisibulat koos pealsetega
- 10 šampinjoni
- 3 küüslauguküünt
- pisut õli (2 tl)
- 2 dl maitsestamata jogurtit või koort
- 150 g värsket spinatit
- 150 g kitsejuustu
- värsket basiilikut
- ürdisoola
- jahvatatud musta pipart

Keetke pasta, kurnake, loputage ja nõrutage. Sibulad ja seened puhastage, lõigake õhukesteks viiludeks ning pruunistage kergelt vähese õliga. Jahtunult segage jogurtisse, lisage purustatud küüslauk ja peenestatud spinat, maitsestage pipra ja ürdisoolaga.

Viimasega ei tasu liialdada, sest vahetult serveerimise eel lisatud kitsejuust tõstab söögi soolasust. Kõige lõpuks segage salatisse tükeldatud maasikad ja kaunistage basiilikulehtedega.

Praetud juust maasikatega

- paksud juustuviilud (u 1 cm)
- 1 dl piima
- 1 muna
- jahu
- riivsaia
- õli
- võid
- maasikaid
- suhkrut

Arvestage ühele sööjale 1–2 viilu. Kasutada võite Hollandi, Eesti või muud viilutamata juustu. Paneerige juustuviilud kahekordselt, kastes need piima sisse, siis jahusse ja lahtiklopitud munasse ning viimaks riivsaiasse.

Pange pann tulele ja laske kuumeneda. Praadimiseks kasutage või ja õli segu. Kui pann on parajalt kuum, korrake juustu paneerimist ning praadige viilud kiiresti mõlemalt poolt kuldkollaseks. Serveerige praetud juustu taldrikul koos maasikatega. Soovi korral võib igaüks marjadele oma maitse järgi suhkrut peale riputada.

Maasikad ja mandlid

- ½ l vahukoort
-100 g purustatud või riivitud mandleid
- 400 g maasikaid
- suhkrut

Pruunist kestast vabastatud ja kergelt röstitud mandlid riivige ning segage kooresse. Keetke 3–4 minutit, seejärel jahutage. Valmis magustoidule tõstke peale maasikad – suured tükeldatuna, väiksed tervelt.

Maasikavahukoor

- ½ l rõõska koort (35%)
- 300–400 g maasikaid
- 100 g tuhksuhkrut
- 4 tl želatiini
- ½ kl vett

Paisutage želatiin veega, kuumutage vedelaks ja laske jahtuda. Mikserdage marjad tuhksuhkruga püreeks, lisage vahustatud koor ja külm želatiin. Seda õhulist segu võite tarretunult marjadega serveerida.

Kui tahate segu aga tordi vahekihiks või pealt katmiseks kasutada, peate seda tegema enne tarretumist (pooltarretunult).