- 2,5 kg kapsast

- 500 g porgandit

- 500 g punast paprikat

- 500 g sibulat

Marinaad:

- 200 g suhkrut

- 2 sl soola

- 5 sl 30% äädikat

- 5 küüslauguküünt

- 500 ml toiduõli

Segage suhkur, sool, äädikas, õli ja purustatud küüslauk – jätke marinaad köögiviljade tükeldamise ajaks seisma.

Tükeldage kapsas, porgand, paprika ja sibul, segage ja pigistage. Lisage köögiviljadele marinaad ja segage läbi. Laske seista külmikus 48 tundi, vahepeal segage. Pange valmis salat puhastesse purkidesse – kuumutada ei ole vaja!

Hoidis seisab külmikus või jahedas keldris jõuludeni (kui enne otsa ei saa). Proovige lisada ka toorest riivitud peeti.

Retseptis olevast kogusest saab 5 liitrit mõnusalt krõmpsu kapsahoidist.

JAUNE JÕENURM