Müüginumbrite kasvu taga võib Kiideri hinnangul olla tarbijate uudishimu uue asja vastu, kirjutab Saarte Hääl. “Tarbija saab ise piima pudelisse lasta ja korgi peale keerata, mandril on elu näidanud, et just lapsed tahavad aparaati näppida ja igasuguseid nuppusid muljuda,” rääkis piimatootja, kelle sõnul toob piimamüük Saare Selveri automaadis tootjale kasumit.

“Kuna meie farm asub kauplusele nii lähedal, siis on transpordikulud madalad ja automaat tasub end ära,” kinnitas Kiider, kes samas lõpetas Saare Selveris pudelipiima müümise. Kuna piima hind jääb automaadis samaks, mis oli pudelipiimal, siis tarbija jaoks vahet ei ole, sõnas Kiider.

Lisaks Saare Selverile on Jaan Kiideri ökotalu mahepiim müügis ka viies Tallinna piimaautomaadis. Nii Saare Selveris kui ka Tallinnas täidab piimatootja automaadi värske piimaga iga kahe päeva tagant.

Saare Selveri juhataja Iige Laes ütles, et saarlased on Selveri uue asuka – mahepiimaautomaadi – igati sõbralikult vastu võtnud ja mahepiima müük kasvab iga päevaga. Loomulikult pole mahepiimal eeldusi suurtööstuste pastöriseeritud piimale tõsisemat konkurentsi pakkuda, kuid tegu on arvestatava nišitootega, millel on oma fänniklubi Saaremaal kindlalt olemas, kinnitas Laes.

“Naturaalne toorpiim on väärtus omaette, sest tegu on elava toiduga, mis sisaldab palju kasulikke aineid ja mikroorganisme. Sellest piimast saab ise valmistada kodus jogurtit, kohupiima ja võid ning loomulikult saab mahepiimast ka korralikku hapupiima.”

Selveritesse paigaldatud piimaautomaadid on ainulaadsed ja toodetud eritellimusel Itaalias. Ühte piimaautomaati mahub kuni 200 liitrit piima, mille realiseerimisaeg on vähemalt 72 tundi. Automaadis on piim jahutatud ja pidevas ringluses. Eesti Mahel on kokku 15 toorpiimaautomaati, neist 14 Tallinnas.