Naljatujuks on Kruusamäel põhjust — tänavusest Sangaste saagist läks Rakvere piiritusetehasele 50 tonni, mis seal piirituseks kääritati ja Livikos omakorda viinaks segati.

AS Liviko juhataja Janek Kalvi sõnul on Maarahva viina nime kandva uue toote puhul üle kümne aasta taas tegemist ainsa puhtalt Eestis kasvatatud toormest valmistatud tootega.

“Rukkipiiritus on tehtud meie tellimusel ning sellest segatud viinal on eriline tugev maitse,” selgitas Kalvi.

Liviko laborijuhataja Velve Tagger lisas, et eesmärgiks oligi saada omanäoline teravama lõhna ning maitse ja oma iseloomuga viin.

Rakvere piiritusetehase OÜ Estonian Spirit OÜ juhatuse liige Sven Ivanov märkis, et kui rahvas viina hästi vastu võtab ja koostöö Livikoga kestab, siis nähakse selles head võimalus põllumeestega edaspidi suuremas mahus koostööd teha.

Maarahva viin
“Maarahva viin on tehtud puhtalt Sangastest, kuid valmistame ka muud rukkipiiritust ning see võiks olla edaspidi viljakasvatajatele üks võimalik müügikoht sellele rukkile, mis leivatehase uksest sisse ei mahu,” lisas ta.

Maarahva viinaks tehtud rukki puhul on tegemist kvaliteetse leivaviljaga ning esialgu on Livikol plaanis valmistada  50 000 pudelit viina kuus, mis olenevalt poest tuleb müügile hinnaga 85 — 95 krooni pudel.

Maitsjate hinnangul tuletas Maarahva viin mekilt meelde kunagi müügil olnud Nisuviina. Hans Kruusamägi ütles oma rukkist valminud viina proovides aga, et maitse tundub pehme ning eelkõige on oluline teadmine — see on täiesti puhtalt üks Eesti oma asi.