Laande selgitab, et määrustega on reguleeritud, mismoodi pakendil lihaprotsenti tähistatakse. Kui 1 kg sardelli või viineri saamiseks on kasutatud 1 kg liha, siis saabki pakendile lihasisalduseks 100%.

"Peale kuumtöötlemist osa niiskust lihast aurustub, nii et lõpuks jääb liha keeduvorsti veidi vähem," lisab Laande. Nii on näiteks EHE sarja suitsuviineris lisaks ligi 100%lisele lihasisaldusele ka keedusoola kuni 2,2%, lõhna-ja maitseained, toiduvärviks paprikakestrakt ja säilitusaineks naatriumnitrit.

"EHE viiner ei ole kindlasti jahutoode, ühtlasi on selles tootes loobutud ka maitse-ja lõhnatugevdajatest E 621 ja põhilistest allergeenidest," tõi esile Maag Lihatööstuse juhataja Olle Horm.

Maagi mehed avaldasid lootust, et ehk nende EHE-sari lõpetab selle igavese ilkumise sardellide üle, kus sees on vaid lihamass, tärklis, jahu, piimapulber ja sojauba. Seni meie poelettidel müügil olevad sardellid on sisaldanud liha kuni 50-60%. Neid 100%lise lihasisaldusega keeduvorstitooteid müüakse aga veidi kõrgema hinnaga.