Jaanilaupäeva ostetuimad kaubad olid erinevate tootjate keefirimarinaadis šašlõkid, kirsisuitsu grill-liha, kanašašlõkk, lõhefilee ning tomat, arbuus ja banaan. Alkoholist eelistati õlut, popimad olid Alexander Pint, Saku Originaal ja Selveri Pilsner, kangest alkoholist osteti kõige rohkem Viru Valge ja Laua viina ning Carriba Negra rummi. Tarbekaubast osteti ootuspäraselt palju grillsütt ja sääsetõrjevahendeid.

Erinevat liha ja šašlõkke osteti üle 110 tonni, grillvorste ja toorvorste 30 tonni. Tänavused grillilemmikud on Atria ja Nõo toored grillvorstid, Rakvere ja Talleggi šašlõkid ning Rakvere ribiliha.
„Seekord ei joonistunud inimeste ostueelistustest välja nii kindlaid topp-tooteid kui mullu. Oli näha, et traditsiooniliste lemmikute kõrval otsiti uusi maitseid,“ kommenteeris jaaninädala ostutrende Selveri keti juht Andres Heinver. „Kui tavapäraselt jääb jaaniostude põhirõhk 22. juunile, siis tänavu tegi vihmaprognoos inimesed ettevaatlikuks. Jaaniõhtuks ilm siiski klaarus ning seda oli märgata ka ostudest, seega jagunesid 22. ja 23. juuni ostud pea võrdselt. Ootuspäraselt tehti Tallinnas suurimaid oste 22. juunil, mujal Eestis nädala teises pooles.“

Populaarseimaks salatimaterjaliks oli tomat, mida müüdi ligi 55 tonni ja kurk ligi 25 tonniga. Puuviljast eelistati arbuusi, banaani ja mureleid.

Jaaninädalal müüdi ligi 90 tonni Selveri köögi tooteid, neist 40 tonni erinevaid salateid. Kõige enam osteti kartuli-singi salatit ning itaalia nuudlisalatit, magusast eelistati meekooki.
„Lisaks ilmale on jaanioste viimastel aastatel mõjutanud ka sääsed. Kui eelmisel aastal püstitati kõigi aegade sääsetõrjevahendite müügirekord, siis tänavu oleme mullustest müükidest juba 15 protsendiga ees,“ kommenteeris Heinver.
„Jaaninädalal müüdi ligi 15 000 ühikut erinevaid tooteid tüütute tujurikkujate peletamiseks.“
Selveri tasuta jaanijookide kampaania raames anti klientidele kauba peale 150 000 pudelit erinevaid karastusjooke. Mõnes kaupluses said osad joogid otsa, sest keskmine ost kujunes planeeritust suuremaks.