1. Söö hästi, maga hästi

Alusta oma menüü ülevaatamisest. Võtmesõnaks on mõõdukus. Sa ei pea loobuma kõigest, mis sulle meeldib. Peamine on süüa regulaarselt, erinevaid toite ja mõistlikes kogustes. Sama on ka unega. Võta eesmärgiks tagada endale praktiliselt iga päev piisav kogus und kindlal ajal.

Mõju sinu finantsarengule:

Õiged toitumis- ja magamisharjumused mõjutavad oluliselt sinu tervist, mõtteid, tundeid, sooritust tööl ja isegi suhteid teiste inimestega. Sinu praegusest ja tulevasest sissetulekust kulub ravimitele vähem kui ebatervislike eluviiside puhul. Tervislike eluviiside puhul oled sa efektiivsem. Sa suudad vastu võtta paremaid otsuseid suurendades seeläbi oma teenimisvõimalusi. Lisaks aitavad õige toit ja regulaarne uni hoida liigsed emotsioonid eemal sinu rahakotist.

2. Turguta keha, rahusta vaimu

Ainuüksi regulaarsel liikumisel ning keha toonuses hoidmisel on juba väga suur mõju sinu elu erinevatele aspektidele. Füüsilise treeningu kõrvale soovitame proovida ka joogat, meditatsiooni või muid mõtteid rahustavaid tegevusi leevendamaks igapäevastressi.

Mõju sinu finantsarengule:

Taaskord mõjutab füüsiline vorm ja stressivaba meelelaad sinu ravikulusid ning sooritust tööl ja kodus. Mis aga peamine, tänu toonuses kehale on sul rohkem energiat tegeleda olemasolevate ja vahest ka uute, lisatulu toovate väljakutsetega.Teine suur boonus on enesekindluse tõus. Sa muutud otsuste vastuvõtmisel ja esinedes julgemaks. Stressimaandamistehnikad aga ei lase sul läbi põleda. Terve keha ja mõistuse sümbioosis lood endale üha enam häid võimalusi ja suhteid, mis aitavad kaasa sinu karjääri ja raha teenimise edenemisele.

3. Sotsiaalne võrgustik - paranda ja ehita

Probleemsed suhted on nii vaimselt kui füüsiliselt kurnavad. Tee oma elus vastavad muudatused leidmaks lahendus või äärmisel juhul lõpp konfliktidele. Panusta järjepidevalt elutervetesse lähisuhetesse kui ka sotsiaalse võrgustiku arendamisse. Tugev sotsiaalne kapital ei kaota kunagi väärtust.

Mõju sinu finantsarengule:

Olgu siis probleemiks suhe töö- või eraelus, nii või teisitii segab see oluliselt sinu keskendumisvõimet. See omakorda mõjutab sinu rahalist seisu. Alusta konflikti lahendamist iseendast, küsides, millist suhet sa vajad ja mida saad sina selleks teha? Millised on sinu eesmärgid elus? Omades ühte kindlat fookust, toimivad erinevad sotsiaalsed suhted tugisüsteemina aidates sul saavutada oma eesmärke ja seeläbi ka paremat finantsseisu.

4. Õpi midagi uut, pidevalt

Koolitarkus on vajalik, kuid sellele ei tasu lootma jääda. Olgu selleks uus eriala, täiendkursus, keel või mõni hobi - teadmisi ja oskusi ei saa keegi sult ära võtta ning neid saab alati kusagil rakendada.

Mõju sinu finantsarengule:

Elukestev õpe hoiab sind ärksa ja konkurentsivõimelisena. Lisaks avab see sulle uusi teenimisvõimalusi uute valdkondade ja suhete näol. Uus oskus võib aidata sind praegusel karjääriredelil ülespoole või luua hoopis uue. Õppimise käigus kohtud tõenäoliselt inimestega, kes on sinu uued kliendid või koostööpartnerid.

5. Muuda aeg rahaks

Eduka aja planeerimise võti peitub prioriteetide seadmises ja oma energia vastavalt jaotamises. Igapäevase, -kuise ja miks mitte ka -aastase kalendri ja tegevusplaani koostamisel on abiks erinevad programmid ja äpid.

Mõju sinu finantsarengule:

Ilmselt on ütlematagi selge, et mida efektiivsemalt oma aega kasutad, seda rohkem ja tulusamalt suudad täita erinevaid ülesandeid nii kontoris kui kodus. Õige ajaplaneerimise abil suureneb märgatavalt võimalus rohkem teenida. Lisaks jääb sul ka rohkem aega eraeluks ning enesearenduseks, mille positiivsetest mõjudest rääkisime juba eelnevates punktides.

Allikas: TFBank