- Keetmise lõpul lisatud tükike paprikat muudab leeme eriti maitsvaks ja lõhnavaks.

- Pelmeenid laske mõneks sekundiks keeva vette, et jahukord maha pesta, seejärel tõstke puljongisse. Keetes niimoodi tasasel tulel, saate selge puljongi pelmeenidega.

- Kui olete puljongi kõvasti üle soolanud, valage keeva puljongisse üks toores muna. Hiljem õngitsege see vahukulbiga välja või kurnake puljong läbi sõela.

- Supp on vitamiinirikkam, kui pärast valmimist lisada supile ½ kl värsket tomati- või porgandimahla.

- Hapukapsasupile lisage soola alles siis, kui kapsas pehme, muidu võite supi üle soolata.

- Hapu keskkond pikendab kaunviljade keemisaega, seepärast lisage tomatipüree ja koor juba valmis toidule.

- Igasugune supp saab maitsvam, kui lisate sellesse 1 tl kuivatatud tilli või sellerit.

- Kui supp pärast tomatipüree lisamist tundub hapu, lisage natuke suhkrut.

- Oajahu on väga hea toidulisand. Seda võib panna nii leiva-, pannkoogi-, kotleti- kui saiatainasse, hautistesse, vormitoitudele, isegi kartulipudrule.

- Retseptis, milles on soovitatud kasutada sojajahu, võite selle asendada põldoajahuga.

- Väikese koguse oajahu jahvatamiseks võib kasutada kohviveskit.

- Toores riivitud kartul sobib hästi supi tihendamiseks. Niipea kui kõik osised on pehmeks keenud, lisage toorest riivitud kartulit ja laske kõik veel kord keema tõusta.

- Kui lisada köömneid herneste leotusvette, tekib pärast söömist vähem gaase.

- Kaunviljade seedimist aitavad parandada toidule lisatud maitsetaimed.

- Kui teile ei meeldi naeri või kaalika mõrkjas maitse, valage neile pärast koorimist keeva vett.

- Läätsesuppi tehke odratangudega, hernesuppi Lõuna-Eesti tangudega, põldoasuppi kruupidega – siis keevad koostisosad ühtlaselt pehmeks.