Selles pargis on koha leidnud ka Türi sügislaat, mida peetakse septembri esimesel laupäeval. Tegelikult ongi ju istikuid õige aeg osta sügisel, olgu tegu maasikate, viljapuude, ilupuude või põõsastega. Siis jõuavad nad kevadeks juurduda ning võivad juba ka saaki anda või õiteilu pakkuda.

Eelkõige müüakse Türi sügislaadal viljapuid. Väljas olid nii Päidre, Pruuli kui Seedri puukool, lisaks tuntumad aiandid ja aiandustalud.

Õuna-, ploomi- ja maguskirsiistikute eest küsiti 12–13 eurot, tavalise kirsiistiku sai mõnest kohast kätte ka 10 euroga. Marjapõõsad, olgu tikrid või sõstrad, maksid 3–3.50. Maasikataime hind kõikus 50–65 sendi vahel.

Väga hea valikuga oli väljas Seedri puukool, mille juht Elmar Zimmer ostjaile ka asjatundlikke seletusi jagas. Kui see, et istikul kile enne mahapanekut ümbert ära võtta tuleb, on ju üsna loogiline, siis jutt talvekahjustuste vältimisest lisas nii mõndagi hobiaiapidaja teadmistepagasisse.

Zimmeri sõnul pole kõige hullem noorte viljapuude kahjustaja mitte külm, vaid veebruari- ja märtsikuine ere päike. See lööb koore lahti ja puu võib kuivada. Selle vältimiseks on kõige lihtsam noore puu tüvi kinni katta. Kasutada võib selleks kas või vana katteloori.

Seedri puukooli sordinimistus ilutsesid kaks uudse nimega murelisorti – ‘Arthur’ ja ‘Johan’. Selgus, et sordid ise on vanad, uued on ainult nimed.

Näiteks ‘Arthur’ oli enne hoopis ‘Kristiine’. Seoses Euroopa Liidu ühtse sordinimestiku kasutuselevõtuga tuli nimi ära muuta, sest kusagil mujal oli Kristiine-nimeline viljapuu juba olemas. Nii pandi sordile uus nimi Eesti ühe tuntuima viljapuude aretaja Arthur Jaama auks.

Lisaks istikutele oli müügil ka aiasaadusi. Ülekaalukalt palju oli sibulaid (2 eurot kilo) ning hapendamise kurki (50 senti kilo).